Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 28-05-2003 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-5140 1952

Fietsenkijkdag Noordoostpolder & Urk
URK / EMMELOORD De fietsenkijkdag van de politie is verplaatst van 7 juni naar aanstaande zaterdag 31 mei. Dit omdat de politie verwacht dat er dit weekeind meer mensen kunnen komen kijken. Op bureau Urk (het Rif 2) kunnen kijkers van 10:00 tot 12:30 uur terecht en op bureau Emmeloord (Harmen Visserplein 3 ) van 13:30 tot 16:30 uur. Alle fietsen en bromfietsen die in de afgelopen periode in de betreffende gemeenten zijn aangetroffen, staan uitgestald. Neem wel een kopie van uw aangifte van de gestolen/kwijtgeraakte (brom)fiets mee. Op deze dag worden geen fietsen verkocht.

Gewond na messteek
ALMERE Een man wilde een gesprek met zijn ex-echtgenote en toog maandagnacht met twee metgezellen naar haar woning in de Fellinistraat. Daar kwamen zij de nieuwe partner van zijn ex tegen. Een van de metgezellen, een 29-jarige Zeewoldenaar, gaf de nieuwe partner een klap tegen het hoofd, waarna deze de aanvaller met een mes in de borst stak. De nieuwe partner, een 24-jarige man uit Amlere, is aangehouden wegens poging tot doodslag. De Zeewoldenaar is overgebracht naar het Flevoziekenhuis. Zijn toestand is stabiel.

Examenkandidaat zonder rijbewijs
LELYSTAD Een 18-jarige inwoner van Tollebeek kwam dinsdagmiddag met zijn motor bij het CBR aan de Waagpassage in Lelystad. Hij deed daar het theorie-examen voor de motorfiets en stapte daarna weer vrolijk op zijn motor om naar huis te rijden. De politie heeft hem staande gehouden en een proces-verbaal gegeven voor het rijden zonder geldig rijbewijs. De verdachte was overigens wel geslaagd voor het theorie-examen.

Hond bijt folderbezorgster
ALMERE Een 40-jarige folderbezorgster uit Zeewolde kreeg dinsdagmiddag de schrik van haar leven. Tijdens haar bezorgronde gaf zij in de Lou Costellostraat een folder een extra duwtje om deze door de borstels heen te duwen. Hierbij werd zij in haar vingers gebeten door een hond, die aan de andere kant van de deur stond. De hond had drie van haar vingers in de bek en wilde in eerste instantie niet loslaten. Met veel beleid kon het slachtoffer haar hand terugtrekken. Haar vingers bloedden op meerdere plaatsen en werden blauw en dik. De hand had niet geblaft en er stond geen waarschuwing op de brievenbus. De politie zal de bewoners van het voorval op de hoogte stellen en hen vragen maatregelen te nemen.

Aanrijding met gewonden
SWIFTERBANT Een 86-jarige automobiliste verleende dinsdagmiddag op de kruising van de Swifterringweg met de Kamperhoekweg geen voorrang aan een andere automobilist. Zijzelf en drie van haar passagiers raakten gewond. Ook de bestuurder van de andere auto, die door de klap van de aanrijding in de sloot terecht kwam, raakte gewond. Ze zijn allen met onbekend letsel overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis.

Hoge snelheid: rijbewijs kwijt
ZEEWOLDE Een politiesurveillance zag dinsdagmiddag op de Sportlaan een auto met hoge snelheid rijden. Bij het volgen van deze auto over de Dasselaarweg werd de snelheid geklokt op 120 km/h (en nog uitlopend), terwijl 50 km/h is toegestaan. Bij de Eikenlaan kon de bestuurder, een 22-jarige man uit Woudenberg, worden ingehaald. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt.

Meisje voor de trein geduwd
ALMERE Een treinmachinist zag dinsdagmiddag bij het Centraal Station, hoe een man een meisje vanaf het perron voor de nog rijdende trein duwde. De trein kon tot stilstand worden gebracht op ongeveer 1,5 meter van het meisje, een 16-jarige Almeerse. De machinist ging achter de dader aan en kreeg een woordenwisseling met een man aan wei hij vroeg waar de dader gebleven was. Deze woordenwisseling liep zo hoog op, dat die man de machinist een aantal vuistslagen gaf, waardoor de machinist enkele hoofdwonden opliep. Zowel de dader als de man die de machinist te lijf ging, zijn in het tumult weggekomen. Het is niet bekend of deze mannen iets met elkaar te maken hebben. De man, die het meisje van het perron geduwd heeft, is vermoedelijk een 21-jarige ex-vriend uit Almere. Het meisje liep door de valpartij enkele kneuzingen en snijwonden aan het hoofd op.

Aanrijding onder invloed van medicijnen
EMMELOORD Een 56-jarige automobiliste uit Bant reed dinsdagmiddag op het Pastoor Koopmansplein tegen een paaltje en een geparkeerde auto aan. Zij verklaarde medicijnen te gebruiken. Er is haar een bloedproef afgenomen. Uitslag volgt over circa tien dagen. Het rijbewijs van de bestuurster is ingevorderd.

Auto tegen fietser
ALMERE Een 52-jarige automobilist uit Almere reed dinsdagmiddag op de Waalstraat achteruit een parkeerplaats af. Hierbij zag hij een 38-jarige fietsster uit Almere over het hoofd. De fietsster kwam ten val en is met letsel aan schouder, ribben en enkel overgebracht naar het Flevoziekenhuis.

Bromfietscontrole
LELYSTAD De politie heeft dinsdagmiddag een kleine bromfietscontrole gehouden in het centrum van Lelystad. Er werden elf voertuigen gecontroleerd, waarvan er zeven niet in orde waren. Die vijf voertuigen waren goed voor elf overtredingen wegens rijden zonder helm (1), zonder verzekering (1), defecte remmen (1), gladde band (1) en opgevoerd (7).

Aanhouding autodieven
LELYSTAD Bij een parkeerplaats langs de A-6 botste dinsdagavond een auto tegen een aldaar liggende grote steen. De inzittenden van de auto lieten het voertuig achter omdat deze zwaar beschadigd was en verdwenen lopend. Navraag bij de eigenaar van de auto wees uit, dat deze ongeveer een half uur eerder in Amsterdam was gestolen. Bij verder onderzoek werden op de parkeerplaats aan de andere zijde van de snelweg twee jongens aangetroffen. Zij werden als verdachten aangehouden en zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Hennepplantage
ALMERE Na een melding over wateroverlast in een woning aan de Dageraadstraat trof de politie dinsdagavond bij de buren op zolder een hennepplantage aan. De stroom werd illegaal afgetapt. De NUON schat deze schade op circa 15.000 euro. De kwekerij wordt woensdag geruimd. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

EO