Erasmus Universiteit Rotterdam

28 mei 2003

Nieuwe masteropleiding in Beleidsonderzoek

Aan de Faculteit der Sociale Wetenschappen gaat september 2003 de post-initiële masteropleiding Beleidsonderzoek van start. Deze part-time opleiding bestaat uit tien modules en duurt twee jaar. De masteropleiding reikt beleidsonderzoekers kennis, instrumenten en vaardigheden aan die hen in staat stelt efficiënt en adequaat in te spelen op onderzoeksvragen vanuit de markt, zoals beleidsvragen vanuit de overheid.

De eindkwalificatie is de titel 'Master Beleidsonderzoek', een door de Erasmus Universiteit Rotterdam erkende titel. De masteropleiding staat open voor een ieder die zich in beleidsonderzoek wil profileren. Dat kunnen onderzoekers zijn werkzaam bij de overheid; binnen een onderzoeksinstituut/ bureau, of zij die zich naast hun dagelijkse onderzoekswerkzaamheden verder willen professionaliseren. Ook biedt de master aan recent afgestudeerden de mogelijkheid zich verder te specialiseren in het beleidsonderzoek.

De wetenschappelijke coördinatie is in handen van dr. W.H.A. Hofman, wetenschappelijk directeur van het Rotterdams Instituut voor Sociaal Bestuurskundig Onderzoek (RISBO). Als docenten treden onder meer op prof.dr. P.H.M. van Hoesel (hoogleraar Bestuurskunde en algemeen directeur van het Economisch Instituut voor het Midden en Kleinbedrijf), prof.dr. A.R. Thurik (hoogleraar Ondernemerschap aan de Faculteit der Sociale Wetenschappen/directeur Rotterdam Program on Entrepreneurship (ROPE) en prof.dr. G.B.M. Engbersen (hoogleraar Algemene Sociologie).

Afzonderlijke modules worden opengesteld voor een ieder die een specifiek bijscholingstraject wil volgen en kunnen worden gecombineerd tot een volledige master. De mogelijkheid bestaat tot het verkrijgen van vrijstellingen voor modules in overleg met het management van de masteropleiding.

Noot voor de pers
Info: mw. J. Tersteeg, tel. (010) 408 8779
e-mail: tersteeg@risbo.eur.nl
Zie ook: www.masterbeleidsonderzoek.nl