Gemeente Dordrecht


_________________________________________________________________
Werkzaamheden fietsopgang Stadsbrug uitgebreid

Vincent Brinkhof
Begin april is in opdracht van de gemeente Dordrecht gestart met het vernieuwen van trappenopgang bij de Stadsbrug aan de Dokweg. Tijdens het sloopwerk van de trappen is gebleken dat de wapening in de betonnen wanden van de brug is geroest. Deze schade wordt op korte termijn hersteld. Door het uitbreiden van de werkzaamheden is de geplande ingebruikname opgeschoven naar vrijdag 11 juli.

De nieuwe trappen van de Stadsbrug worden op verzoek van de vele gebruikers minder steil. Hierdoor behoort de lastige klim voor fietsers binnenkort tot het verleden.

Betonconstructie
Tijdens het sloopwerk van de trappen is gebleken dat de wapening in de betonnen wanden van de brug is geroest. Alle wanden van de kelder zijn hierna in opdracht van Rijkswaterstaat, de eigenaar van de brug, onderzocht. Ook hier is schade aan de betonconstructie aangetroffen. De schade levert geen gevaar op voor de constructie van de brug, maar moet wel hersteld worden om verder roesten te voorkomen.

Zinklaag
Verder zijn bij de productie van de trappen problemen ontstaan bij het aanbrengen van de zinklagen op de stalen constructie. Hierbij is de staalconstructie beschadigd. De zinklaag wordt aangebracht om een lange levensduur te verkrijgen. Over de zinklaag wordt vervolgens een verflaag aangebracht. De staalconstructie wordt door de aannemer hersteld en de zinklaag moet opnieuw worden aangebracht. Hierdoor is vertraging ontstaan in de aanleg van de nieuwe trappen.

Omleiding
Tot en met 11 juli worden fietsers omgeleid via een met borden aangegeven route.