Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 28-05-2003 Persberichten district Heuvelrug, 11.10 uur

Oplichting

OVERBERG- Maandag 26 mei zijn twee mannen aangehouden op verdenking van oplichting.

Zaterdag 8 maart zag een 28-jarige man uit Heerenveen op internet een advertentie staan, waarin een chalet met drie slaapkamers en gas, water en licht in Overberg werd aangeboden. Hij regeerde op de advertentie en sprak af met de verhuurders. Zij lieten op 10 maart de chalet aan hem zien. Hier spraken ze af dat het huisje grondig zou worden schoongemaakt en er nieuw meubilair zou komen. De man besloot het huisje te huren. Op 12 maart ontmoette hij de mannen weer en werd de huurovereenkomst getekend. Hij betaalde 1000 Euro voor borg en huur en hij kreeg de sleutel.

Maandag 17 maart ging de man naar het chaletje kijken en kwam erachter dat de sleutel niet paste. Ook was er niet schoongemaakt en waren er geen nutsvoorzieningen. Hier kwam de man erachter dat hij was opgelicht en deed hij op 18 maart aangifte.

Maandag 26 mei zijn na onderzoek twee mannen aangehouden op verdenking van de oplichting. Tegen de mannen, 35 en 48 jaar en afkomstig uit Arnhem, is proces-verbaal opgemaakt en zij moeten zich voor de rechter verantwoorden.