Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 28-05-2003 Persberichten district Binnensticht, 11.00 uur

Bewoner niet meer verdacht van brandstichting

(Zie persberichten district Binnensticht d.d. 27-05-03:Brand) ZEIST Op maandag 26 mei werd de 33-jarige bewoner van een woning aan de Van Hogendorplaan aangehouden op verdenking van brandstichting.

Rond 21.40 uur heeft op maandag brand gewoed in een woning aan de Van Hogendorplaan. Nadat de brand was geblust, was er een vermoeden van brandstichting. De bewoner had lichte verwondingen opgelopen en was op eigen gelegenheid naar het Diaconessenziekenhuis in Zeist gegaan. Daar werd hij na behandeling aangehouden.

Door de Technische Recherche is een onderzoek in de woning ingesteld. Daaruit is van brandstichting niets gebleken. De bewoner verklaarde een brandende pan naar buiten te hebben willen dragen. Daarbij vloog de vitrage van de keukendeur in de brand, waarna de man de pan de tuin ingooide en zelf de tuin in rende. De keuken vloog vervolgens in de brand.

De bewoner is op dinsdag 27 mei, rond 13.15 uur, in vrijheid gesteld en wordt niet langer van brandstichting verdacht.

Inbrekers aangehouden

DE BILT In de nacht van dinsdag 27 op woensdag 28 mei werden enkele verdachten van inbraak aangehouden.

Rond 01.15 uur werd de 22-jarige bewoner van een pand aan De Holle Bilt wakker van stemmen. Toen hij uit zijn bed stapte en uit het raam keek, zag hij een man op de balustrade zitten. Toen de bewoner hem wat toeschreeuwde ging de man er vandoor en hoorde de bewoner dat nog meer personen van het balkon sprongen. De vier verdachten renden weg en de bewoner belde de politie.

Politiemensen troffen twee verdachten, 17 en 19 jaar oud en afkomstig uit Zeist, aan op het terrein van een nabijgelegen tuincentrum aan de Utrechtseweg. Zij werden aangehouden. Even later werd een derde verdachte, een 23-jarige man uit Zeist, op de Universiteitsweg aangehouden. De vierde verdachte werd niet meer aangetroffen. Het viertal bleek te hebben gepoogd in te breken in het pand aan de Holle Bilt, maar werden daarbij vroegtijdig gestoord door de bewoner. Zij waren nog niet in het pand geweest.

Verkeerscontrole

ZEIST De politie heeft op dinsdag 27 mei tussen 13.45 uur en 14.45 uur een verkeerscontrole op de Panweg gehouden.

Twee bestuurders werden bekeurd omdat zij te snel reden, tien omdat zij geen gordel droegen, twee voor het niet handenvrij bellen, één voor het ontbreken van een verzekeringsplaatje op zijn bromfiets en één voor het niet verlenen van voorrang.

Winkeldieven

ZEIST Op dinsdag 27 mei werden twee meisjes betrapt op winkeldiefstal.

Rond 15.45 uur zag het personeel van een winkel aan de Eerste Hogeweg dat twee meisjes enige kledingstukken en accessoires pakten en zonder deze te betalen de winkel verlieten. Het personeel ging achter hen aan en hield de meisjes, 14 en 15 jaar oud en afkomstig uit Zeist, aan. Zij bleken voor bijna 200,- aan kleding en accessoires te hebben gestolen. De meisjes werden aan de politie overgedragen.

Bij hun verhoor in het politiebureau bekenden de meisjes de goederen te hebben gestolen. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Bejaarde man moet rijbewijs inleveren
ZEIST Op dinsdag 27 mei reed een bejaarde automobilist tegen een fietser en meerdere autos op.

Rond 14.30 uur reed een 86-jarige automobilist uit Zeist op het Hoog Kanje achteruit een parkeervak uit. Daarbij had hij zijn voertuig niet onder controle en botste tegen een 69-jarige fietsster uit Zeist aan en vervolgens al draaiend tegen vijf geparkeerde autos, met een behoorlijke chaos tot gevolg.

De vrouw liep bij de aanrijding blauwe plekken op haar been op en enkele schaafwonden. Haar fiets werd geheel vernield. Meerdere autos werden door de kracht van de aanrijding tegen de fietsrekken opgedrukt. Er vielen verder geen gewonden. Het rijbewijs van de 86-jarige bestuurder werd ingevorderd en hij werd naar huis gebracht.