Gemeente Lingewaard


Besluitenlijst 20 mei
vastgesteld dinsdag 27 mei


1. B&W-besluitenlijst d.d. 13 mei 2003


Besloten is om deze conform vast te stellen.


2. Uitnodigingen



3. Jaarverslag en jaarrekening 2002

Besloten is om de jaarrekening 2002 toe te zenden aan de gemeenteraad met het verzoek deze vast te stellen


4. Bevolkingsonderzoek borstkanker

Besloten is om:

- het standpunt in te nemen dat het college van B&W geen gronden aanwezig acht om over te gaan tot uitbreiding van het aantal standplaatsen voor het bevolkingsonderzoek borstkanker.


- Derhalve geen verzoek in die zin aan de SVOKON te richten.

- De raad over dit standpunt te informeren.

5. Schaatsvereniging "de IJsvogels" Angeren verzoekt om een 400 meter schaatsbaan

Besloten is om het verzoek om een 400 meter schaatsbaan van de Schaatsveeniging "De IJsvogels" te Angeren af te wijzen.


6. Het verbreden van de garage op het perceel naast Oostervelden 129 te Bemmel

Besloten is om toepassing te geven aan artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening voor de vrijstelling van het bestemmingsplan;

Het voornemen hiertoe te publiceren


7. Het plaatsen/vernieuwen /veranderen van een erfafscheiding/tuinmuur
Besloten is om de bouwvergunning te weigeren op grond van artikel 44, lid c van de Woningwet (strijdigheid met het bestemmings-plan)


8. Het plaatsen van lichtreclame op de locatie Langestraat 51 te Huissen

Besloten is om:

- de reclamevergunning te weigeren op basis van de APV

- over te gaan tot het aanschrijven van betrokkene tot het verwijderen van de reeds aangebrachte reclameobjecten


9. Het plaatsen van twee luchtafvoer-pijpen aan de Klappenburgstraat 32 te Bemmel

Besloten is om de bouwvergunning te weigeren op grond van artikel 44, lid c en d van de Woningwet (strijdigheid met het bestemmingsplan en het niet voldoen aan redelijke eisen van welstand.


10. Verzoek tot vestiging Intratuin aan de Karstraat in Bemmel
Besloten is om de Raad te adviseren om in principe in te stemmen met de vestiging van Intratuin aan de Karstraat in Bemmel.


11. Aangaan van een achtervangovereenkomst met het Waarborgfonds ten behoeve van een lening groot 5.000.000,-- van Lingewaard Wonen, gevestigd te Bemmel

Besloten is om de standaardachervangovereenkomst met het Waarborgfonds aan te gaan ten behoeve van een lening groot 5.000.000,- van Lingewaard Wonen. Dit ter uitvoering van het raadsbesluit van 26 juni 1997, nr. 51/1997.


12. Benoeming bestuurslid ATOS

Besloten is om overeenkomstig het verzoek van ATOS te beslissen en mevrouw Cornelissen te benoemen als algemeen bestuurslid (obv artikel 8 Statuten) in de plaats van de vacature die was ontstaan na het vertrek van de heer Polman als lid van het stichtingsbestuur


13. Subsidie jubileumdansvoorstelling Streekballetschool Over Betuwe
Besloten is om een subsidie van 400,- te verstrekken aan de Streekballetschool Over-betuwe t.b.v. de organisatie van de jubileumdansvoorstelling (vanwege 10-jarig bestaan).


14 . Ongelijkheid tarieven zwemverenigingen De Ward en Thetis
Besloten is om aan zwemclub "de Ward"en zwem- en polovereniging "Thetis"voorlopig een huurcompensatie toe te kennen over 2003 ten behoeve van het gebruik van zwembad "de Hoendrik" te Bemmel. Voor "de Ward" de vergoeding vast te stellen op 7.820,- en voor "Thetis" vast te stellen op 1.462,-.


15. Beheer voormalig gemeentehuis Gendt (Markt 22)
Besloten is om aan de Stichting Camelot, gevestigd te Den Bosch, tot wederopzegging het beheer in handen te geven van het pand Markt 22 te Gendt alsmede deze Stichting volmacht te verlenen tot het aangaan van bruikleenovereenkomsten met betrekking tot genoemd pand, e.e.a. onder de in deze nota genoemde voorwaarden.


16 . Grondruil van percelen, gelegen nabij het perceel Flierenhofstr. 32 te Bemmel

Besloten is een grondruil aan te gaan tegen de in de bijgaande overeenkomst tot grondruil genoemde toegift en onder de in deze overeenkomst opgenomen voorwaarden en bedingen.


17 . Ingebruikgeving grond

Besloten is om het kadastrale perceel Bemmel, H, nummer 2132, groot 250 m2, eigendom van de gemeente Lingewaard, tot wederopzegging om-niet in gebruik te geven aan de heer J. Cox en mevrouw J. Eshuis, Cuperstraat 3 te Bemmel, e.e.a. onder de in bijgevoegde concept brief genoemde voorwaarden.


18 . Verzoek van Bemaco om met toepassing van art. 19 lid. 1 van de WRO medewerking te verlenen aan de bouw van 13 appartementen aan de Weverstraat in Huissen

Besloten is om Bemaco mede te delen dat uw college bereid is om met toepassing van art. 19 lid. 1 WRO medewerking te verlenen aan een plan voor de bouw van woningen aan de Weverstraat, mits deze voldoen aan de geformuleerde randvoorwaarden, er eerst een privaatrechtelijke overeenkomst gesloten moet worden.

Bemaco in overweging te geven om gelet op de specifieke kwaliteiten van de lokatie te kiezen voor stadswoningen bestaande uit een combinatie van wonen en werken.


19. Mandaatbesluiten

Besloten is om bijgaande overzichten voor kennisgeving aan te nemen.


20. Verzoek van de eigenaars van de Schouw 4, Margrietstr. 17, Reigersbos 1 en Heirweg 58 om aan hun een stuk gemeentegrond te verkopen

Besloten is om geen medewerking te verlenen aan het gedane verzoek van de eigenaars van de Schouw 4, Margrietstraat 17, Reigerbos 1 en Heirweg 58 om aan hun een stuk gemeentegrond te verkopen.


21. Het bouwen van een woning met garage aan de Poelwijklaan 9 te Gendt

Besloten is om: |

1) Vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan op grond van artikel 19, eerste lid van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.


2) Bouwvergunning te verlenen


22 . Het bouwen van een garage/atelierruimte (wijziging op eerder verleende vergunning) op het adres Remisestraat 6 te Bemmel

Besloten is om de bouwvergunning te verlenen en de zienswijze ongegrond te verklaren.


23. Verzoek tot vergoeding kosten van de bestuurlijke voorprocedure betreffende Langstraat 223 in Gendt

Besloten is om op grond van het verstrekte kostenoverzicht en het bijbehorende rapport 20 augustus 2002 niet over te gaan tot het betalen van kosten.


24 . Aanvraag om bouwvergunning voor het plaatsen van een wateropslagtank op het Nevelveld 12 te Bemmel

Besloten is om de bouwvergunning te verlenen.


25 . Bezwaarschrift tegen het voorbereidingsbesluit voor de Papenstraat 17 te Bemmel

Besloten is te besluiten volgens het advies van de commissie om reclamanten te ontvangen in hun bezwaren, de bezwaren ongegrond te verklaren en het bestreden besluit te handhaven.


26 . Het bouwen van vier woningen aan de Huchtstr. En een woning met bedrijfsruimte aan de Van der Mondeweg 32/34

Besloten is om de raad te adviseren een voorbereidingsbesluit voor onderhavige percelen te nemen.


27 . Het oprichten van een carport op het perceel Koelhuisstr. 31 te Huissen

Besloten is om de bouwvergunning te weigeren op grond van artikel 44, lid 1, sub c van de Woningwet


28 . Het uitbreiden van een woning op het adres Aak 2 te Huissen
Besloten is om de bouwvergunning te weigeren op grond van artikel 44, lid d van de Woningwet (wegens het niet voldoen aan redelijke eisen van welstand)


29. In mindering van leges ( 5593.00) op grond van verleende bouw- vergunning indien bedrijfsverplaatsing plaatsvindt naar glastuinbouwgebied "Bergerden"

Besloten is:

1) Leges groot 5.593,00 in mindering te brengen bij een te zijner tijd verlenen van een nieuwe bouwvergunning voor het realiseren van een tuinbouwkas in het glastuinbouwgebied "Bergerden".


2) Dit onder voorwaarden dat de reeds verleende bouwvergunning door de heer Van Gellecum schriftelijk wordt ingetrokken.


30 . Het tijdelijk plaatsen van een noodlokaal op de lokatie Nijmeegsestraat 1 te Gendt

Besloten is om de aanvraag reguliere bouwvergunning op basis van Artikel 18 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening voor 2 weken ter inzag te leggen. Indien er geen zienswijze hierop worden ontvangen de aanvraag reguliere bouwvergunning te verlenen met toepassing van de vrijstellingsmogelijkheid van artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.


31 . Het uitbreiden van de woning gelegen op het perceel aan de Koperslager-straat 46 te Huissen

Besloten is om:

- aanvraag bouwvergunning voor het uitbreiden van een woning gelegen aan de Koperslagerstraat 46 te Huissen te weigeren op basis van hernieuwde motivering.


- in te stemmen met het opstarten van een vrijstellingsprocedure artikel 19, lid 3, onder voorwaarden dat:

1). De uitbreiding naar de weg toe gekeerd niet meer dat 2,50 meter bedraagt;


2). Het aantal bouwlagen maximaal 3 bedraagt;

3). De uitbreiding aan de zijgevel maximaal 1 meter bedraagt, echter zonder aangeheeld balkon.


32. Enquête industriegrond

Besloten is i.v.m. opschoning en actualisering van het bestand alle tot op heden geregistreerde belangstellenden voor industriegrond op de bedrijfsterreinen Houtakker, Agropark en Pannenhuis bijgaand enquêteformulier toe te zenden.


33. Vaststellen ontwerp uitwerkingsplan Binnenveld II
Besloten is om:

1) In te stemmen met de nota zienswijze



2) De zienswijze ongegrond te verklaren



3) Het ontwerp-uitwerkingsplan ongewijzigd vast te stellen

4) Uitwerkingsplan ter goedkeuring in te zenden aan Gedeputeerde Staten van Gelderland


5). Reclamanten van deze beslissing in kennis te stellen.

34 . Bezwaarschriften inzake het vrijstellingsbesluit voor de aanleg van een (deel) van de infrastructuur in plangebied Bergerden

Besloten is:

1) Het advies van de commissie bezwaar- en beroepschriften over te nemen en reclamanten niet te ontvangen in hun bezwaren.


2) Reclamanten van deze beslissing in kennis te stellen.

35 . Bezwaarschrift op het besluit om middels vrijstelling ex artikel 19 lid 2 WRO een bouwvergunning te verlenen (aan HHW Beijer, Bloemstraat 95, 6851 CT Huissen) voor het oprichten van een bedrijfswoning en warenhuis in het plangebied Bergerden

Besloten is:

1) Het advies van de commissie bezwaar- en beroepschriften over te nemen en reclamant niet te ontvangen in zijn bezwaar.


2) Reclamant van deze beslissing in kennis te stellen.

36 . Aanvraag om bouwvergunning voor het bouwen van een bedrijfsgebouw annex kantoor en een aanvraag om bouwvergunning voor het bouwen van een glastuinbouwbedrijf binnen het plangebied Bergerden (aanvragers Presikhaaf Bedrijven).

Besloten is de ingediende zienswijzen ongegrond te verklaren, vrijstelling te verlenen als bedoeld in artikel 19, lid 2 van de WRO, het tweetal bouwvergunningen te verlenen en de aanvragers en reclamanten van dit besluit op de hoogte te brengen.


37 . Tijdelijke verhuur voormalig kruisgebouw Helmichstraat 37/37a te Huissen aan kinderdagverblijf "De Kapstok"

Besloten is om het voormalig kruisgebouw aan de Helmichstraat 37/37a voor een periode van twee en een half jaar te verhuren aan het kinderdagverblijf "De Kapstok" te Huissen tegen een huursom van
1.050,00 per maand



38. Alternatief voorstel aanleg plan Molenweide
Besloten is om de raad een keuze voor te leggen tussen de minimale en maximale variant en de raad te verzoeken het daarbij behorende krediet beschikbaar te stellen.