Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland




* Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland.
* District Noordwest Veluwe

Nadere informatie:
Politievoorlichter Bert Top
bgg via 0900-8844



P E R S B E R I C H T E N


POLITIEDISTRICT NOORDWEST VELUWE

(1)
28 mei 2003



Nunspeet - Diefstal uit auto

Op 27 mei deed een 20 jarige man uit Nunspeet aangifte van diefstal uit de auto van zijn vader.
Maandag 26 mei had de man de auto van zijn vader geparkeerd op de parkeerplaats aan de Westerlaan toen de man de volgende ochtend in de auto stapte en de radio wilde aanzetten, kwam hij tot de ontdekking dat deze er niet meer inzat. Het slot aan de rechterportier was geforceerd. De totale schade is niet bekend.


Ermelo - Diefstal van jas uit garderobe

Op 27 mei deed een 19 jarige vrouw uit Ermelo aangifte van diefstal. Bij een bedrijf aan de Stationstraat had de vrouw de jas van haar vriend in de garderobe gehangen met daarin zijn mobiletelefoon. Toen het stel terug kwam bleek de telefoon gestolen te zijn. Het schade bedrag is niet bekend.


Ermelo - Verkeersongeval

Op 27 mei reed een 49 jarige vrouw in haar auto over de Kakoenweg te Ermelo en kwam vanaf de Binnenveld. Aangekomen bij de T-splitsing met de Harderwijkerweg wilde de vrouw rechtsaf slaan de Harderwijkerweg in. Ze stopte keek en trok op en botste tegen een 67 jarige fietser uit Ermelo. De vrouw had de man niet zien aankomen. De man had lichte verwondingen en is naar het St Jansdal overgebracht.


Ermelo - Verkeers controle

Op 27 mei verkeerscontrole gehouden aan de Horsterweg te Ermelo van 14:00 uur tot 16:45 uur.
21 proces verbaal voor te hoge snelheid
2 proces verbaal voor het niet dragen van de gordel
1 proces verbaal voor het niet rechts houden op de rijbaan


Epe - Radarcontrole

Op 27 mei is er radarcontrole geweest aan de Tongerenseweg dit naar aanleiding van klachten uit de buurt. Tijdstip controle 16:30 uur tot 19:45 uur. Aantal voertuigen 819 waarvan 154 een proces verbaal voor snelheid. Hoogst gemeten snelheid 76 km/u


Epe - Snelheidscontrole

Op 27 mei naar aanleiding van klachten uit de buurt snelheidscontrole gehouden van 16:30 uur tot 18:00 uur aan de Jonasweg te Vaassen. Er werden totaal 70 voertuigen gecontroleerd waarvan 17 bestuurders werden staande gehouden en bekeurt. max. snelheid is daar 30 km/u en hoogst gemeten snelheid was 52 km/u.






Wapenveld- Vernieling openbaar gebouw

Bij een school aan de Vinkenweg in Wapenveld hebben het afgelopen weekend vernielingen plaats gevonden. Er zijn afrasteringen en ruiten kapot gemaakt en de hekken zijn ontzet. Ook de toeter van de belinstallatie was kapot en het gaas was enkele meters doorgeknipt. Het totale schadebedrag is nog niet bekend.


Wapenveld- Verkeerscontrole

Op dinsdag 27 mei is er een algemene verkeerscontrole gehouden aan de Molenweg in Wapenveld. Negen personen kregen een boete voor het overschrijden van de maximaal toegestane snelheid van 60 km/per uur. De hoogst gemeten snelheid van 99 km/per uur.
Ook zijn er twee boetes uitgeschreven voor het niet- dragen van de gordel en een boete voor het overschrijden van de verdrijvingsvakken.

Putten- Brand in school
Op dinsdag 27 mei kwam er een melding binnen dat er brand was in een leegstaand schoolgebouw aan de Postweg in Putten. Ter plekke bleek het een uitslaande brand. In het gebouw was geen asbest verwerkt. Men heeft besloten het gebouw gecontroleerd te laten uitbranden. Oorzaak nog niet bekend.















038-375 10 50 ---- --