Politie Twente

Persberichten Politie Twente 28 mei 2003 Jan Camphuis: 053-4555588

Aanhouding i.v.m. woninginbraak 03-068870
Enschede, Noorderhagen (inbraak) en Rotterdam de aanhouding Dinsdag 27 mei, de aanhouding
Werd gebeld door de politie van Rotterdam-Rijnmond, dat in Rotterdam een 38 jr. Enschedeer was aangehouden. Deze had getracht met een in Enschede gestolen bankpas in een winkel in Rotterdam te betalen. Bij de aanhouding in de winkel had hij een beveiligingsambtenaar mishandeld en een beveiligingspoortje vernield.Bleek te gaan om een bankpasje wat in de nacht van zondag op maandag jl. was gestolen bij een woninginbraak aan de Noorderhagen in Enschede.Bij deze inbraak waren diverse goederen, waaronder enkele pasjes, een mobile telefoon en een digitale fotocamera ontvreemd.Door de politiemensen uit Rotterdam-Rijnmond is de 38 jr. voor verder onderzoek overgebracht naar Enschede. Hier is hij in verzekering gesteld en opgesloten.Onderzoek zal verder moeten uitwijzen of de 38 jr. voor meerdere inbraken verantwoordelijk is geweest.Omdat hij recidivist is, wordt hij maandag a.s. bij justitie in Almelo voorgeleid.

Aanrijding met letsel
03-069838
Almelo, Grovestins / Keimpemahuis Dinsdag 27 mei, omstreeks 20.40 uur Een 35 jr. automobiliste uit Almelo, verleende op de kruising Grovestins / Keimpemahuis in Almelo, geen voorrang aan een voor haar van rechts komende 33 jr. automobilist, ook uit Almelo.Bij de 35 jr. zat een 55 jr. mevrouw uit Almelo in de auto. Deze had dusdanig letsel opgelopen dat het ambulancepersoneel het beter vond om het dak van de auto te laten zagen om langs die weg de mevrouw uit de auto te kunnen halen. De brandweer heeft het dak verwijderd en de 55 jr. mevrouw is met vermoedelijk ernstig rug en nekletsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Jongen breekt been bij val van viaduct 03-069903
Holten, A1 afslag Holten/Markelo Woensdag 28 mei, omstreeks 01.00 uur Werd gemeld dat bij het viaduct over de A1 bij de afslag Holten/Markelo, iemand zijn been zou hebben gebroken. Bleek inderdaad zo te zijn. Werden vijf jongens aangetroffen waarvan een, een 22 jr. inwoner van Enter, een been had gebroken. Zij vertelden dat ze van een verjaardagfeestje waren gekomen en op het viaduct een sanitaire stop hadden gehouden. Hierna waren ze op het viaduct met een blikje aan het voetballen gegaan, waarbij de 22 jr. dusdanig was gevallen dat hij zijn been had gebroken.De politiemensen constateerden echter dat het viaduct vers was beschilderd en dat de verf nog nat was. Dit viaduct was nu weer beschilderd met de FC Twente kleuren, over de aangebrachte kleuren van Heracles heen.Het vermoeden bestaat nu dat de aangetroffen vijf, verantwoordelijk zijn voor dit nieuwe schilderwerk en dat de 22 jr. bij de halsbrekende toeren van het viaduct naar beneden is gevallen en daarbij zijn been heeft gebroken.Onderzoek hierna wordt ingesteld.

Aanrijding met letsel
03-069748
Harbrinkhoek, Ootmarsumseweg / Mekkelenbergweg Dinsdag 27 mei, omstreeks 16.35 uur Een 60 jr. bestuurder van een bestelbus uit Albergen, stond op de Ootmarsumsestraat voorgesorteerd om linksaf de Mekkelenbergweg in te rijden. Een 22 jr. motorrijder uit Almelo kwam hem achterop, maar bemerkte niet dat de bestelbus stilstond. Een aanrijding was het gevolg en de 22 jr. is met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo

Aanrijding met letsel
03-069786
Ambt Delden, Rijksweg / Bollenweg / Veldhuisweg Dinsdag 27 mei, omstreeks 16.45 uur Een 20 jr. automobilist uit Ambt Delden, reed over de Rijksweg komende uit de richting Goor. Hij wilde linksaf de Bollenweg inrijden en zag daarbij een uit tegenovergestelde richting komende 50 jr. motorrijder uit Goor over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg.De 50 jr. motorrijder is met diverse fracturen door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo.

Rijden door rood, recalcitrant gedrag en rijden onder invloed 03069650-
Hengelo, Deurningerstraat
Dinsdag 27 mei, omstreeks 13 uur Bij een verkeerscontrole werd geconstateerd dat een fietser door het rode licht reed op de kruising Deurningerstraat / Castorstraat in Hengelo.Hier werd hij over aangesproken en een proces-verbaal werd hem daarvoor aangezegd. Tijdens het gesprek gedroeg de man, een 25 jr. Hengeloer zich erg recalcitrant en beledigde de politiemensen daarbij. Bovendien werd geroken dat hij behoorlijk diep in het bekende glaasje had gekeken. Hiervoor werd hij aangehouden en met de nodige moeite kon hij naar het bureau worden overgebracht. Ademanalyse wees hier 1.75 promille uit.De nodige pv's worden opgemaakt.