Politie IJsselland








Politie IJsselland




Zwolle, 28 mei 2003





SLACHTOFFERS EN GETUIGEN VAN BEROVINGEN GEZOCHT



Maandag meldden wij u dat in de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 mei in Holtenbroek twee Zwollenaren van 15 en 26 jaar oud werden aangehouden voor berovingen eerder die avond/nacht aan de Assendorperstraat en Ossenmarkt. In het bericht werd al aangegeven dat een onderzoek was ingesteld naar mogelijke andere berovingen. Uit dit onderzoek is gebleken dat de twee verdachten ook verantwoordelijk zijn voor drie andere berovingen. Van twee van deze berovingen is echter geen aangifte gedaan. Van de derde beroving worden nog getuigen gezocht.

De twee verdachten hebben bekend op 5 mei (bevrijdingsdag) een man van zijn geld te hebben beroofd op het Grote Kerkplein ter hoogte van het stadhuis. Ze spraken de man aan. Toen deze geld uit zijn zak pakte werd dit uit de handen gegrist en gingen de twee er vandoor. Van deze beroving is geen aangifte gedaan.

In de vroege ochtend van zaterdag 24 mei hebben de twee tussen 01.30 en 02.30 uur geprobeerd een 22-jarige Zwollenaar te beroven van zijn portemonnee. Dit gebeurde op de Ossenmarkt ter hoogte van de Drostenstraat. Terwijl de jongste in een auto bleef zitten sprak de oudste van de twee mannen het slachtoffer aan en vroeg of hij geld kon wisselen. Hij zei dit niet te hebben waarna een worsteling ontstond. De man kreeg de portemonnee van het slachtoffer te pakken, maar het slachtoffer wist deze terug te pakken. Toen het slachtoffer drie personen aan zag komen lopen vanuit de Korte Kamperstraat begon hij te schreeuwen. De drie personen schoten te hulp waarop de twee er in de auto vandoor gingen. Het slachtoffer deed aangifte, maar de politie is nog op zoek naar de drie getuigen. Zij worden gevraagd contact op te nemen.

Naast de twee berovingen op de Assendorperstraat en de Ossenmarkt hebben de twee mannen in de nacht van 24 op 25 mei ook nog een man beroofd op de Dijkstraat ter hoogte van de viskraam. Het is niet duidelijk of dit is gebeurd voor of na de twee andere berovingen. Ook van deze beroving is geen aangifte gedaan. Uiteraard wordt ook dit slachtoffer gevraagd contact op te nemen met de politie.

Tenslotte wordt er nog een getuige gezocht van de beroving op Assendorperstraat zaterdagavond. Het slachtoffer heeft gezien dat één van de daders stond te praten met een man die twee hondjes bij zich had. De politie zou ook graag in contact willen komen met deze mogelijke getuige.

De slachtoffers en getuigen wordt gevraagd te bellen met de recherche van het district Midden via het nummer 0900-8844.



Noot aan de redactie: Met eventuele vragen kunt u terecht bij Nanda Kappers, 038-4963183.


---- --