Nederlands Uitgeversverbond

NIEUWS uit de Groep Uitgevers voor Vak en Wetenschap

Gisteren vond de algemene ledenvergadering van de Groep UVW plaats met na afloop de themabijeenkomst Internet Revisited. Wij informeren u hierbij graag over een aantal zaken die aan de orde kwamen.


1. Bestuurssamenstelling
De zittingstermijn van Dick Boer en Henk Verwoert is verlengd, resp. met 1 en 2 jaar.


2. Jaarverslagen 2002
Het bestuursverslag en de jaarrekening over 2002 werden beide door de leden goedgekeurd.


3. Alternatieve postbezorging
Op basis van de onder de leden gehouden enquête zal het bestuur met betrokkenen overleggen over de wenselijkheid en mogelijkheid van een proefneming met een of enkele nieuwe aanbieders.


4. Elektronisch aanleveren van advertenties Een groot aantal leden krijgt advertentiemateriaal inmiddels als PDF bestand aangeleverd, de Certified PDF standaard wordt in 7 ledenbedrijven in meer dan 30% van de gevallen toegepast. Het bestuur zal dit najaar een voorlichtingsbijeenkomst voor de leden organiseren.


5. Bindende Besluiten 1 t/m 4 voor vaktijdschriften Het bestuursvoorstel om enkele wijzigingen in de bestaande Bindende Besluiten aan te brengen werd door de leden goedgekeurd. Op 3 juni wordt de leden een uitgebreide brief met toelichting en follow-up van dit besluit toegezonden.


6. Reprorecht en de betalingsplicht van het bedrijfsleven Karel van der Linde, lid van het Dagelijks Bestuur van de Stichting Reprorecht, informeerde de leden over de opzet van de campagne van de Stichting en het benaderen van het bedrijfsleven. De campagne gaat in juni van start. De leden ontvangen als eerste de door de Stichting vervaardigde brochure.


7. LOF-prijs voor vakinformatie 2004
In de eerste week van juni ontvangen alle leden de fraaie brochure en gaat de inschrijving voor de LOF-prijs 2004 officieel van start. U wordt allen weer uitgenodigd c.q. uitgedaagd uw kwaliteitsproducten in te sturen.
Vergeet uw boeken(series) niet, naast de vaktijdschriften en elektronische publicaties!


8. Nieuwe leden Groep UVW in 2003
Uitgeverij AGIEL, Utrecht / LexisNexis Nederland, Amsterdam / Medicium, Drachten
Uitgeverij Paris, Zutphen / VakM Tijdschriften, Haarlem.


9. Themabijeenkomst Internet Revisited
Na afloop van de ledenvergadering vond de themabijeenkomst met de titel Internet Revisited, de realiteit anno 2003 plaats. Ruim 150 deelnemers zijn komen luisteren naar de praktijkcases van Klaas de Boer over de praktijksites van Bohn Uitgevers, van Robert van Loon over Intermediair en van Joep Verheggen over ScienceDirect. De drie sprekers maakten duidelijk dat er voor uitgevers interessante toepassingen van internet zijn gerealiseerd. De drie heldere presentaties bleken goede voorbeelden van de rol en de functionaliteit die internet in deze ledenbedrijven vervult. De aanwezige leden (her)vonden het enthousiasme en de drijfveer om de toepassingsmogelijkheden in hun eigen bedrijf te onderzoeken of verder te exploiteren. De discussie onder leiding van middagvoorzitter Martin Tanke, leverde voor de aanwezigen interessante additionele informatie op.

Met vriendelijke groet,

Robbert Vrij, secretaris

Amsterdam, 28 mei 2003

« terug