Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 28-05-2003
1e persbericht van woensdag 28 mei 2003

Berichten uit de regio:

Eindhoven: Vrouw van tas beroofd
Op de Gestelsestraat is dinsdagavond rond 23.00 uur een 38-jarige Eindhovense van haar tas beroofd. De vrouw liep op de Gestelsestraat toen plotseling haar tas van haar schouder werd gerukt door twee jongens op een fiets. In de tas zaten een portemonnee met ongeveer 200 Euro en een aantal pasjes, een rijbewijs, een GSM en een agenda.

Helmond: Hardrijder gepakt
Op de Deurneseweg is dinsdag om 23.00 uur een 22-jarige Helmondse automobilist aangehouden. De man reed over de Deurneseweg met zijn auto ruim 140 km/u terwijl op die weg de maximumsnelheid 70 km/u. is. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Helmond: Verkeerscontrole
Op de Overloop, Deurneseweg en de Twijnsterhof is woensdagochtend een verkeerscontrole gehouden. Hierbij werden vier bekeuringen uitgedeeld. Eén voor het niet dragen van een helm, één voor onverzekerd rondrijden, één voor het niet dragen van de autogordel en een bromfietser werd bekeurd omdat hij geen gebruik maakte van de rijbaan.

Beek en Donk: Roodlichtcontrole
Op de kruising Kerkstraat Lieshoutseweg Oranjelaan is woensdagochtend een roodlichtcontrole gehouden. Drie bekeuringen werden uitgedeeld voor het rijden door rood.

Budel: Onder invloed
Op de Cranendoncklaan is woensdag om 0.50 uur een 29-jarige automobilist uit Budel betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies ruim 1,15 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Deurne: Inbraak in woning
Tussen maandagmorgen en dinsdagavond is ingebroken in een woning aan de Fitissingel. Er is een raam opengebroken. Uit de woning zijn cds, sieraden en geld weggenomen.

Heeze: Inbraak horecagelegenheid
In een horecagelegenheid aan de Ginderover is in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken. De dader kwam binnen door een voordeur open te breken. Binnen werden twee gokkasten opengebroken. Er werd een paar honderd Euro weggenomen.

Son: Inbraak bedrijf
In een bedrijf aan de 5000 is in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken. Een raam werd vernield om binnen te komen. Het is nog onduidelijk wat er vermist wordt.

Veldhoven: Man na mishandeling en bedreigingen aangehouden In een woning aan de Ambachtslaan is dinsdag om 22.00 uur een 45-jarige Veldhovenaar aangehouden. Hij zou dinsdagavond zijn 39-jarige vriendin mishandeld hebben. Toen zij de buurman te hulp riep werd die bedreigd. Ook de ter plaatse geroepen politie werd door de man bedreigd. Hij dreigde hen met een lans te lijf te gaan. De man kon aangehouden worden na het gebruik van pepperspray. Hij is de cel in gegaan.

Westerhoven / Veldhoven: Verdachten poging diefstal aangehouden Op de Kempenbaan in Veldhoven zijn woensdag om 1.10 uur twee Veldhovenaren van 20 en 22 jaar oud aangehouden. Zij waren even daarvoor bij een vakantiepark in Westerhoven betrapt toen zij een (fiets)skelter wilden stelen. Zij konden wegrijden, maar het kenteken van hun auto werd aan de politie doorgegeven. Een politiepatrouille zag de auto rijden en liet de auto stoppen. De inzittenden werden aangehouden. De bestuurder, de 22-jarige man, had gedronken. Een ademanalyse mislukte daarom is een bloedproef genomen. Het rijbewijs is ingenomen. Beide verdachten zijn voor onderzoek de cel ingegaan.