Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 28-05-2003 Persbericht district Heerlen (JC 12.30u) Woensdag 28 mei 2003

District Heerlen

Hoensbroek, bromfietser ramt politiemotor
Gistermiddag omstreeks 13.30 uur betrapte een motorsurveillant een bromfietser zonder helm op de Juliana Bernhardlaan in Hoensbroek. Op het moment dat de agent hem een stopteken wilde geven, zag hij dat de bromfietser hem wilde aanrijden, maar wist dit te voorkomen. Direct daarop zette de motoragent zijn motor stil langs de weg en gaf de jongeman opnieuw een stopteken en riep hem bovendien toe te stoppen. Ook hierop reageerde de 16- jarige inwoner van Hoensbroek niet, sterker nog, reed hij vol gas gevend opzettelijk met de brommer tegen de politiemotor, waarbij de agent letsel aan de enkel opliep. Hierdoor kwam hijzelf te vallen en belandde in het grasveld naast de weg. Beide voertuigen raakten beschadigd.
De Hoensbroekenaar herstelde zich snel en wist alsnog met de brommer weg te rijden. Een poging van de agent de brommer vast te pakken mislukte en zette daarom de achtervolging in. Op de Verzetstraat in Hoensbroek lukte het de motoragent de verdachte klem te rijden. Ook nu maakte de jongen weer een vluchtpoging en probeerde zich aan zijn aanhouding te onttrekken. Dit wist de agent te voorkomen door pepperspray te gebruiken, waarna de jongen zijn verzet opgaf. Voor het verdere onderzoek werd hij overgebracht naar het politiebureau. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt ter zake het niet dragen van de helm, het opzettelijk proberen zwaar lichamelijk letsel toe te brengen en het plegen van verzet.

Hoensbroek, aanrijding met letsel
Dinsdag 27 mei omstreeks 17.00 uur zocht een politiepatrouille naar de daders van een fietsendiefstal, die zo-even was gepleegd bij het zwembad Otterveurdt in Hoensbroek. Op de Martin Luther Kinglaan in Hoensbroek kreeg men de twee daders, rijdend op twee snorfietsen in beeld. Op enig moment zag de politie de twee een brandgang inrijden en geen zichtcontact meer hadden. Daarom snelden zij naar de andere kant van de brandgang, teneinde hen daar op te wachten. Echter de politie zag daar een aantal mensen verzameld staan en gaan ter plaatse. Daar bleek, dat een 3- jarig meisje uit Hoensbroek op haar driewielertje omver was gereden door twee jongens op twee snorfietsen. Door de ambulance werd het meisje naar het ziekenhuis gebracht waar een wond aan haar knie gehecht werd. Na de behandeling kon de peuter met haar ouders weer naar huis. Haar driewielertje werd helemaal vernield.
Indien mensen getuige zijn geweest van dit voorval kunnen zij zich melden bij de politie van Hoensbroek, telefoonnummer: 0900-8844

Brunssum, pyromaan opgepakt
Afgelopen zondag 25 mei werd door de politie van Brunssum de 24- jarige inwoner van Brunssum aangehouden als verdachte van het plegen van diverse brandstichtingen.
De recherche van de basiseenheid Brunssum doet onderzoek naar meerdere brandstichtingen in het Brunssumse, gepleegd gedurende de periode van september 2002 tot 25 mei 2003. Tijdens dit onderzoek kwam de aangehouden man in beeld en kon uiteindelijk worden aangehouden. Inmiddels heeft hij er vijf bekend, waaronder het opzettelijk in brand steken van een aantal plastic vuilniscontainers bij woningen, een stapel afval voor een woningdeur en een plastic afdekzeil bij een woning. Men sluit niet uit dat er meer zullen volgen. Vandaag wordt de verdachte voorgeleid voor de officier van justitie in Maastricht en zal hij in bewaring gesteld worden, gedurende welke periode de politie het onderzoek voortzet.