Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Startpagina nu ook in breedbandversie

Amsterdam, 28 mei 2003 - Vandaag lanceert Startpagina, de populairste website van Nederland, een nieuwe versie van haar homepage. Deze nieuwe versie is speciaal gericht op bezoekers, die beschikken over een breedband-internetaansluiting.

De smalbandversie van Startpagina blijft bestaan naast de breedbandversie. Bezoekers kunnen simpelweg tussen de versies schakelen door middel van een 'radiobutton': een klein drukknopje op de pagina. Op de breedbandversie staan links naar sites, die juist voor bezitters van breedband interessant zijn, zoals het NOS Journaal, sites met informatie over films en speciale muzieksites.

Bert Wiggers, directeur van Startpagina: "Inmiddels beschikt zo'n 30 procent van de Nederlanders over een breedbandaansluiting. We merkten dat die mensen op zoek zijn naar een heel ander soort sites, met veel video en audio. Ik verwacht dat deze breedbandvariant weer net zo doeltreffend zal zijn als Startpagina altijd al was. Simpel, een goeie selectie van sites en vooral heel duidelijk. Precies wat onze bezoekers willen."

Over Startpagina en Ilse Media
ilse media is met meer dan 200 miljoen pageviews per maand de grootste internetuitgever van Nederland. Onder ilse media vallen Startpagina.nl (120 miljoen pageviews per maand), de zoekmachine ilse.nl (46 miljoen pageviews per maand) en de nieuwssite NU.nl (35 miljoen pageviews per maand). Ook de gratis e-mailsite dolfijn.nl, de en het populaire chat.nl vallen onder ilse media. Het bedrijf telt in totaal 44 personen.

Noot voor de redactie (