Ingezonden persbericht


Adobe® Reader® for Palm OS versie 3.0 nu verkrijgbaar

Software breidt het toepassingsgebied van Adobe PDF uit, ondersteunt nu een breder scala aan content voor mobiele professionals

Amsterdam, 28 mei 2003 - Adobe Systems Incorporated, de leider in network publishing, kondigde vandaag de onmiddellijke verkrijgbaarheid aan van Adobe Reader for Palm OS, versie 3.0, een gratis softwaretoepassing waarmee mobiele professionals en consumenten de flexibiliteit krijgen om Adobe Portable Document Format (PDF) bestanden via Palm Powered(tm) handhelds te lezen, te doorzoeken en af te drukken. De nieuwste versie voegt ondersteuning toe voor het beveiligd bekijken van aanvullende Adobe PDF content, zoals foto's en e-books, en biedt de gebruikers de mogelijkheid om af te drukken via een draadloos netwerk.

Adobe Reader for Palm OS, versie 3.0 breidt de waarde van de bekroonde Adobe Acrobat® 6.0 productlijn uit door zakelijke professionals binnen het hele bedrijf op ieder gewenst moment en overal toegang te bieden tot Adobe PDF documenten via een Palm Powered handheld. Het product bouwt voort op de beproefde Adobe Reader franchise. Het bedrijf heeft sinds de introductie in 1993 al meer dan een half miljard exemplaren van de gratis Adobe Reader desktopsoftware verspreid.

"Adobe Reader for Palm OS is een binnen de branche toonaangevende oplossing voor het bekijken van documenten via Palm Powered apparatuur, waarmee de mobiele professionals gebruik kunnen maken van visueel rijke content zonder aan hun desktop te hoeven zitten", aldus Larry Berkin, director of developer marketing van PalmSource, Inc. "Door de mogelijkheden van het product en de kracht van PDF voortdurend uit te breiden, biedt Adobe toegevoegde waarde aan zijn zakelijke klanten en de consument."

Voor het eerst hebben gebruikers van Adobe Reader for Palm OS de mogelijkheid om via Palm Powered apparatuur toegang te verkrijgen tot een breder aanbod aan Adobe PDF bestanden, van bedrijfsdocumentatie tot Photoshop® Album diashows en e-books met Adobe Digital Management beveiliging. Bovendien biedt de nieuwste versie nu de mogelijkheid om PDF bestanden draadloos via internet af te drukken met behulp van het PrintMe(tm) netwerk van Electronics for Imaging, Inc. (EFI). Het EFI® PrintMe netwerk maakt het gebruikers mogelijk om af te drukken via compatibele printers en faxapparatuur vanuit handhelds zonder dat daarvoor bekabeling, printerdrivers of een complexe netwerk-setup noodzakelijk zijn.

Over Adobe Reader for Palm OS
Adobe Reader for Palm OS, waarvan tot op heden twee miljoen exemplaren zijn verspreid, biedt de gebruiker de mogelijkheid PDF documenten, zoals producthandleidingen, referentiemateriaal, foto's, e-books en ander grafisch rijke content, te lezen, te doorzoeken en op te zoeken in een format dat is aangepast aan de breedte van het kleinere beeldscherm van handhelds. Adobe PDF bestanden die zijn gecreëerd met de Acrobat 6.0 productlijn, Adobe InDesign® 2.0, Adobe PageMaker® 7.0 en Adobe FrameMaker® 7.0 bieden een optimale leeservaring via Palm Powered handhelds, omdat ze automatisch worden voorzien van informatie over paginastructuur en indeling. Hierdoor kunnen teksten gemakkelijker en betrouwbaarder worden aangepast aan gebruik met handheld apparatuur.
Het proces van aanmaken en verzenden van een Adobe PDF bestand voor gebruik met een Palm Powered handheld is gemakkelijk en snel. Na het starten van de Adobe Reader for Palm OS desktoptoepassing, sleept de gebruiker een PDF document naar de desktop en zet het daar neer. Wanneer de volgende synchronisatie wordt uitgevoerd, wordt het PDF bestand overgezet naar de leestoepassing op de handheld. Via het apparaat kan de gebruiker vervolgens de Adobe Reader toepassing starten en de gewenste content selecteren.

Prijzen en verkrijgbaarheid
Adobe Reader for Palm OS, versie 3.0 is onmiddellijk gratis verkrijgbaar via de Adobe Reader for mobile devices download page op Adobe.com. Het product is beschikbaar voor Windows® 98, Windows NT® 4.0, Windows ME, Windows 2000, Windows XP, Mac OS X v10.2.2 en Palm Powered apparatuur met Palm OS 3.5, 4.0, 4.1 of 5.0. In eerste instantie is het product uitsluitend in de Engelse taalversie verkrijgbaar. Franse, Duitse, Italiaanse, Spaanse en Japanse taalversies zullen naar verwachting later dit jaar verkrijgbaar zijn.
Ga voor meer informatie naar:
.

Over Adobe
Adobe Systems Incorporated, de leider op het gebied van Network Publishing (www.adobe.com) werd opgericht in 1982 en ontwikkelt software voor zakelijke en professionele gebruikers. Met de software van Adobe kunnen klanten visueel aantrekkelijke informatie met een fascinerende en betrouwbare content creëren en beheren. Adobe, met het hoofdkantoor gevestigd in San Jose (Californië), is een van de grootste softwarebedrijven ter wereld. ###
© 2003 Adobe Systems Incorporated. Alle rechten voorbehouden. Adobe, het Adobe logo, Acrobat, FrameMaker, InDesign, PageMaker, Photoshop en Reader zijn ofwel geregistreerde handelsmerken of handelsmerken van Adobe Systems Incorporated in de Verenigde Staten en/of andere landen. Windows en Windows NT zijn ofwel handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Mac is een handelsmerk van Apple Computer Inc. geregistreerd in de Verenigde Staten en andere landen. Palm OS is een geregistreerd handelsmerk en Palm Powered is een handelsmerk van PalmSource Inc., onderdeel van Palm Inc. EFI is een geregistreerd handelsmerk van Electronics for Imaging Inc. in de Verenigde Staten. Patent en Trademark en zekere andere buitenlandse jurisdicties. PrintMe is een handelsmerk van Electronics for Imaging Inc. Alle overige handelsmerken zijn het eigendom van hun respectievelijke eigenaren. >


Ingezonden persbericht