Gemeente Amsterdam

IJtram gaat later rijden: de bus blijft tot die tijd gewoon in gebruik 28 mei 2003 - Lisa Neves Gonçalves

Het college van B&W heeft op 27 mei ingestemd met het later gaan rijden van de IJtram. De bus die momenteel tussen het Centraal Station en IJburg rijdt zal tot die tijd gewoon blijven rijden.

De IJtram zou op 25 mei 2004, met ingang van de zomerdienstregeling, gaan rijden. Diverse werkzaamheden aan de trambaan hebben echter vertraging opgelopen. Voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van de trambaan bleken langer te duren dan aanvankelijk was gedacht, wat weer extra vertraging veroorzaakte bij andere werkzaamheden. Het gevolg is dat de IJtram met ingang van de winterdienstregeling 2004 in gebruik wordt genomen.

Het college heeft bij het akkoord gaan met de vertraging van de IJtram ook gekeken naar de kosten. Met extra inzet aan menskracht en materieel zou het mogelijk zijn alsnog op 25 mei 2004 te gaan rijden. De kosten die hiermee gepaard gaan, zijn echter vele malen hoger dan de kosten die de vertraging met zich meebrengen. Wat ook een grote rol speelt bij de afweging van het college is dat het aantal opgeleverde woningen op IJburg in december groter is dan in mei, waardoor er meer passagiers met de tram zullen reizen.

© Gemeente Amsterdam