Gemeente Amsterdam

Aanpak tippelprostitutie op en rond Centraal Station 28 mei 2003 - Mirjam Otten

Het college van B&W wil de overlast door tippelprostitutie op en rond het Centraal Station aanpakken. Hiervoor wil het college dat niet alleen het tippelen op openbare wegen, maar ook in openbare gebouwen, zoals het Centraal Station, verboden wordt. Hierdoor kan worden opgetreden tegen tippelprostituees die hun klanten in het station werven.

Ook wil het college het mogelijk maken dat in het noodgebied Stationseiland en op het Centraal Station niet alleen 14-dagenbevelen aan harddruggebruikers, maar ook aan tippelprostituees uitgevaardigd kunnen worden. Tippelprostituees mogen dan veertien dagen het gebied niet betreden. Voor deze maatregelen is het noodzakelijk twee artikelen in de algemene plaatselijke verordening (APV), artikel 2.6A en artikel 6.16, aan te passen.

De maatregelen vloeien voort uit het op 10 maart jl. gesloten convenant Sociale Veiligheid Stationseiland, waarin de gemeente en andere betrokken partijen besloten tot een gezamenlijke aanpak van de openbare orde, veiligheid en leefbaarheid in het gebied.

Behandeling in de raadscommissie is op 5 juni en in de gemeenteraad op 18 of 19 juni.

© Gemeente Amsterdam