Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie
Hilversum, 28-05-03

Tros opnieuw grootste publieke omroep op internet

In april 2003 was de TROS opnieuw de grootste publieke omroep op internet. Op basis van de unieke bezoekers stond de TROS op de eerste plaats met 647.950. In de Top 50 van omroepsites komt de TROS voor met acht verschillende websites: 1tegen100, Radar, Twee Vandaag, TROS.nl, TROS3FM, Songfestival, K3 en Kazàn. Geen enkele andere omroep heeft zoveel verschillende sites in de Top 50.

In april 2003 waren alle TROS programmagerelateerde websites de meest actieve directory van alle omroepen. In totaal werden 4,5 miljoen page views geregistreerd. Opvallend is ook de hoge notering van de Legio Lease discussiepagina's in het TROS Radarforum, in de Top 50 van meest opgevraagde pagina's. Ondanks het feit dat Radar al een maand geleden is gestopt met uitzendingen, blijven de discussies intensief. Overigens staat de meespeelpagina van 1tegen100 op de tiende plaats in deze lijst.

De afgelopen week is goed geweest voor Vermist. De speciale projecten zoals Kunst voor Vermist en de Dag voor de Vermiste Kinderen hebben voor een goede stroom bezoekers gezorgd. Ook de uitzendingen van Dit Was Het Nieuws trekken veel mensen naar de site. Ook K3 scoort goed ondanks het feit dat de uitzendingen al enige tijd geleden gestopt zijn.

Grootste klapper van de afgelopen week was natuurlijk de site van het Songfestival in samenwerking met NOS. Deze site behaalde in de afgelopen zeven dagen meer dan 1 miljoen page views. Het hoogtepunt werd afgelopen zondag bereikt met meer dan 350.000 page views.