Gemeente Aa en Hunze


BOUWEN EN WONEN
INGEKOMEN AANVRAAG
Burgemeester en wethouders maken bekend dat op 28 april 2003 de volgende aanvraag om bouwvergunning is ingediend
* Nieuwediep 107B, Nieuwediep,fam. Van Goor, plaatsen garage 19 mei 2003 tot en met vrijdag 23 mei 2003 de volgende aanvragen om
* Tuinstraat 31 Gasselternijveen,A. Kok, vergroten woonhuis
* Asserstraat 18, Gieten,P.H. Landman, gedeeltelijk vernieuwen/veranderen. horecagelegenheid

* Hoofdstraat 22, Gasselternijveen,A. Dekker, plaatsen schuurtje + uitbouw dak

* Bonnen 51, Gieten,M. Essing, plaatsen schuur
* Boerendijk 12, Gieterveen,T.C. Drent, plaatsen stal
* Burg.Gaarlandtlaan 1, Gasselternijveen,J. Vos, gedeeltelijk vergroten woning

* Hofakkers 24, Grolloo ,L. Reinders, gedeeltelijk vergroten woning
* Grolloerstraat 4a, Rolde,W.J. Kathmann, veranderen winkel
* Amerweg 64, Grolloo,H. Hagting, oprichten werktuigenberging
* Gagels 29, Gasteren,F.A. Hogendorf, vergroten woonhuis
* Vogelshemweg 10, Gasselternijveen,Z. Onrust, plaatsen stacaravan op wielen

* Tolweg 7, Oud Annerveen,R. Meursing, vernieuwen/vergroten schuur
* Hoofdstraat 20, Eext,P. Alblas, plaatsen dakkapel
* Broek 41, Gieterveen,J.W. Kamping, oprichten woning met garage
* Bonnen 37, Gieten,N. Lamein, plaatsen tuinhuisje
* Zandvoorterweg 4, Eexterveen ,J.C.Zondervan, slopen 4 schuurtjes
Middenstraat 12, Eext ,W. Moes, slopen schuurruimte 19 mei 2003 tot en met vrijdag 23 mei 2003 de volgende aanvragen om bouw- en sloopvergunningen zijn verleend.

* Gieterweg 28, Gasselte,L. Koster, vergroten woonhuis (verz. 21-05-03)

* Noordveenschedijk, Gieten,A.J. Venema, oprichten jongveestal, loods en woning (verz. 21-05-03)

* Korte Bree 2, Gieten,H. Driever, vergroten woning (verz. 23-05-03)
* Haverlanden 9, Eext,E. Docter, vergroten woning (verz. 23-05-03)
* Schoonloerstraat 28, Grolloo , H. Strijker, slopen plafond garage en dakbeschot garage (verz. 23-05-03)

* Stationsstraat 45, 49 en 51 , Flamingo b.v., slopen 3 gebouwen (verz. 23-05-03)
Hunze, Postbus 93, 9460 AB Gieten.

Tevens kan binnen die termijn en nadat een bezwaarschrift is ingediend bij de voorzieningenrechter te Assen, Postbus 30009, 9400 RA Assen worden verzocht een voorlopige voorziening te treffen.

BIJZONDERE PROCEDURES
Burgemeester en wethouders maken bekend dat in het gemeentehuis Aa en Hunze (Spiekersteeg 1 in Gieten) de volgende plannen ter inzage liggen:

* Zuidzijde 72, Gasselternijveenschemond ,B. Niewoonder, plaatsen stacaravan

Zij zijn voornemens met toepassing van artikel 17 van de Wet op de ruimtelijke ordening medewerking te verlenen aan voornoemd plan.

Dit bouwplan ligt van donderdag 29 mei 2003 tot en met woensdag 11 juni ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis. Gedurende deze termijn kunt u schriftelijk bedenkingen indienen tegen dit bouwplan bij het college van burgemeester en wethouders.
* Lutkenend 19a, Gasselte,Manege Gasselte, verbouw manege
* Strengakkers 3, Annen,H.S. Ketelaar, vergroten berging
* Hunzepark 4, Gasselternijveen,Stichting Hunzepark Beheer, vergroten restaurant

Zij zijn voornemens met toepassing van artikel 19, lid 3 van de Wet op de ruimtelijke ordening in combinatie met artikel 50 lid 4 van de Woningwet, medewerking te verlenen aan voornoemde plannen.

Deze bouwplannen liggen van donderdag 29 mei 2003 tot en met woensdag 25 juni 2003 ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis.Gedurende deze termijn kunt u schriftelijk bedenkingen indienen tegen dit bouwplan bij het college van burgemeester en wethouders.

AANWIJZING BESCHERMD MONUMENT
Het navolgende object is door de Rijksdienst voor de Monumentenzorg aangewezen als beschermd monument:

* Dorpsstraat nabij nr. 5, Gasselte,Kerkhof met grafmonumenten en muur

Op grond van artikel 7:1 van de Algemene wet Bestuursrecht kan degene wiens belang rechtstreeks bij een besluit is betrokken daartegen binnen zes weken na de dag waarop het aangevallen besluit bekend is gemaakt, een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan dat het besluit heeft genomen. Een dergelijk bezwaarschrift dient u te adresseren aan het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, Cfi/FJZ t.a.v. de Commissie voor de bezwaarschriften, Postbus 606, 2700 ML Zoetermeer.

VOORAANKONDIGING

Voorlichtingsavond ontwerp-bestemmingsplan Rolde-Zuid Het ontwerp-bestemmingsplan Rolde-Zuid (Locatie Mariëncamp) zal conform en ingevolge de Wet op de Ruimtelijke Ordening met ingang van 6 juni 2003, gedurende 4 weken, voor een ieder ter inzage worden gelegd op het gemeentehuis van Aa en Hunze te Gieten. Aangezien het ontwerp-plan op een aantal belangrijke onderdelen afwijkt van het voorontwerp zal op:

Woensdag 11 juni 2003, zalencentrum Hofsteenge te Rolde, aanvang 20.00 uur een extra openbare voorlichtingsavond worden gehouden.

De officiële publicatie van deze ter inzage legging zal plaatsvinden op woensdag 4 juni 2003. Een samenvatting van de meest belangrijke wijzigingen zal worden gepubliceerd in De Schakel van die datum.

Diegenen die destijds in het kader van de gehouden inspraak ex artikel 6a van de Wet op te Ruimtelijke Ordening hebben gereageerd, krijgen hiervan allen persoonlijk schriftelijk bericht.

Voor eventuele. informatie kunt u zich wenden tot de afdeling VROM van de gemeente, de heer W.H. Harsema, telefoonnummer (0592) 267813.

VERGADERING WELSTANDSCOMMISSIE
De openbare vergadering van de welstandscommissie vindt woensdag 28 mei 2003 vanaf 14.00 uur plaats in het gemeentehuis te Beilen. Voor wat betreft de gemeente Aa en Hunze zullen onderstaande agendapunten worden behandeld.

* Nieuwbouw dubbele woning, hoek Esweg/Kerkbrink te Anloo
* Verbouw woning, Kerkbrink 3 te Rolde

1. Opening:
12.00 uur op de dag voorafgaande aan de vergadering kenbaar maken bij
a. over een besluit van het gemeentebestuur waartegen bezwaar of beroep op de rechter

openstaat of heeft opengestaan;

b. over benoemingen, keuzen, voordrachten of aanbevelingen van
c. indien een klacht ex. art. 9:1 van de Algemene Wet Bestuursrecht kan of kon worden ingediend;

d. over onderwerpen waarover aan inwoners de gelegenheid is gegeven in RAADSVERGADERING

UIT DE RAADZAAL
Een korte impressie van de raadsvergadering van 21 mei jl.


1. Locatie voor nieuw bedrijventerrein in Gasselternijveen gekozen De meerderheid van de raad heeft besloten, als locatie voor het nieuwe bedrijventerrein te Gasselternijveen, te kiezen voor de locatie ten Noorden van het bestaande bedrijventerrein. Tevens is uitgesproken, dat de locatie voldoende ruimte dient te bieden voor bedrijven, gedurende een periode van tenminste 10 jaar. Andere randvoorwaarden, waaraan voldaan dient te worden betreffen een goede landschappelijke inpassing, een ruimte ontsluiting en de mogelijkheid voor de bouw van bedrijfswoningen. Het belang van de werkgelegenheid en daarmee ook de leefbaarheid van het dorp en het omliggende gebied zijn aanleidingen geweest om in Gasselternijveen te zoeken naar een nieuwe bedrijvenlocatie. Met deze locatiekeuze wordt de weg geopende naar de totstandkoming van een nieuw bestemmingsplan voor dit gebied.


2. Principe-instemming verstrekt voor de bouw van 10 appartementen in Gasselte
Door het nemen van een voorbereidingsbesluit heeft de raad in principe ingestemd met de realisering van een tiental appartementen op het terrein, gelegen tussen de J. Cuperuslaan, Schulte Alinghlaan en Oldehof in Gasselte. De woningen zullen worden gerealiseerd door de woningstichting " de Volmacht" en komen in de plaats van een achttal bejaardenwoningen, die niet meer voldoen aan hedendaagse wooneisen. Voor de realisering van deze appartementen zal nog een planologische procedure dienen te worden gevolgd.


3. Technische wijziging van de verordening leerlingenvervoer leidt tot discussie over de uitvoering van de geldende verordening Een door het college voorgestelde technische wijziging van de subsidieverordening leerlingenvervoer heeft geleid tot een discussie over de vraag, of de geldende verordening uit sociaal oogpunt voldoende adequate faciliteiten biedt voor het vervoer van leerlingen naar en van school. Besloten is, om deze problematiek nog eens nader aan de orde te stellen in de commissie Bestuur en Samenleving.


4. Saunaplannen aan de Nijlanderstraat in Rolde afgewezen De raad heeft besloten de plannen tot de realisering van een sauna, met aangrenzend een minicamping in Rolde, aan de Nijlanderstraat, af te wijzen. De realisering van een dergelijke accommodatie zou strijdigheid opleveren met de ter plaatse aanwezige landschappelijke en natuurlijke waarden.


5. Woningbouwplannen in Eexterveenschekanaal afgewezen Ook de ingediende woningbouwplannen voor Eexterveenschekanaal zijn door de raad afgewezen. De plannen hadden betrekking op een bouwlocatie, die is gelegen ten NW van het bestaande bebouwingslint. Deze locatie bevat leidingen, die planologisch beschermd worden door een bouwverbod.

Tijdelijke verkeersmaatregel Annen (herhaling)
Burgemeester en Wethouders hebben besloten om ter hoogte van de toegang tot het parkeerterrein winkelcentrum d'Anloop te Annen éénrichtingsverkeer (uitgezonderd fietsers) vanaf de Zuidlaarderweg als tijdelijke verkeersmaatregel in te stellen voor een periode van 3 maanden. De betreffende borden zijn inmiddels aangebracht.

Verwacht wordt dat met het instellen van deze verkeersmaatregel de verkeerscirculatie op het parkeerterrein en de aansluiting met de Zuidlaarderweg gunstig wordt beïnvloed. Overigens mogen bezoekers aan het winkelcentrum hun voertuig uitsluitend parkeren in de daarvoor bestemde vakken.

VERKEERSMAATREGELEN GASSELTERNIJVEEN
Burgemeester en Wethouders hebben besloten om een openbare parkeerplaats op het terrein van Dorpshuis 't Roem te Gasselternijveen aan de Ceresstraat aan te wijzen als algemeen invalidenparkeerplaats. Daartoe wordt het bord E6 van bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 geplaatst.

Verkeersmaatregelen Eldersloo
Burgemeester en Wethouders hebben besloten om op de volgende wegen een 60 km/h zone in te stellen. Het betreft hier de wegen Baarveldweg, Rooidijk en het oostelijke gedeelte van de Eleveld (aansluiting Hemmenweg. Hiertoe worden de borden E10 (A1)(60) en bijbehorende markeringen van bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 aangebracht.

Verkeersmaatregelen Ekehaar
Burgemeester en Wethouders hebben besloten tot het instellen van een voorrangskruising Hemmenweg-Eleveld, zodanig dat het verkeer op de Hemmenweg voorrang heeft. Hiertoe worden de borden B3 en B6 en bijbehorende markeringen zoals genoemd op bijlage 1 van het RVV 1990 respectievelijk geplaatst en aangebracht.

De besluiten treden in werking op het tijdstip waarop de genoemde borden en markeringen zijn geplaatst, doch niet eerder dan nadat een termijn van zes weken is verstreken na de datum van de openbare bekendmaking van de besluiten. De besluiten liggen ter inzage tijdens kantooruren in het gemeentehuis Aa en Hunze, Spiekersteeg 1 te Gieten.

Ingevolge het bepaalde in artikel 6:4, lid 1 en 6:7 van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden tegen de besluiten binnen zes weken na de datum van deze publicatie een gemotiveerd bezwaarschrift bij het college van Burgemeester en Wethouders (Postbus 93, 9460 AB GIETEN) indienen.

VERKEERSSTREMMING SCHIPBORG
In verband met de renovatie van het riool in de Borgweg te Schipborg, is het noodzakelijk om de weg tussen de Ruiterweg en de Holle Drift tijdelijk af te sluiten voor alle verkeer. Dit geldt voor de periode vanaf maandag 10 juni t/m vrijdag 11 juli 2003 (of zoveel korter of langer de werkzaamheden duren). Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via de N 34.

Nadere informatie kan verkregen worden bij de afdeling Openbare Werken, telefoonnummer (0592) 267868.

TIJDELIJKE VERKEERSMAATREGELEN ANNEN
Op woensdag 4 juni 2003 zullen de Zuidlaarderweg (gedeelte tussen Brink en Annerstreek), de Veldweg, de Kruisakkers, de Molenakkers en de Brink te Annen worden afgesloten van 18.00 tot 22.00 uur (of zoveel eerder of later als nodig mocht blijken) in verband met de te organiseren Acht van Annen.

TIJDELIJKE VERKEERSMAATREGELEN EEXTERVEENSCHEKANAAL Op woensdag 4 juni 2003 zal de Semsstraat (omgeving dorpshuis De Kiep) te Eexterveenschekanaal worden afgesloten van 13.30 tot 16.00 uur (of zoveel eerder of later als nodig mocht blijken) in verband met de te organiseren straatspeelmiddag.

TIJDELIJKE VERKEERSMAATREGELEN GASSELTE
Op woensdag 4 juni 2003 zal de Tebinckslaan (gedeelte tussen de Etten Hiddingelaan en Achter de Brinken) te Gasselte worden afgesloten van 09.00 tot 18.00 uur in verband met de te organiseren straatspeelmiddag.
wijziging in de huisvuilroute
De huisvuilroute (groen)van Anderen, Anloo, Gasteren, Eext, Schipborg incl. Annerweg te Eext, Eexterweg te Annen, Gieterveldweg, Asserstraat, Eexterzandvoort en Annergroenlanden van maandag 9 juni (Tweede Pinksterdag) wordt verplaatst naar vrijdag 6 juni Bij wijzigingen van de inzameldagen wordt ook de huisvuilroute gewijzigd. U wordt vriendelijk verzocht de containers op tijd aan de straat zetten.
In verband met Hemelvaartsdag (donderdag 29 mei 2003) en Verplichte ADV (vrijdag 30 mei 2003) is het gemeentehuis aan de Spiekersteeg 1 in Gieten voor het publiek gesloten.

SPREEKUUR WETHOUDERS OP LOCATIE
Iedere eerste dinsdag van de maand houden de drie wethouders van de gemeente Aa en Hunze spreekuur op locatie. Ze doen dat roulerend in Annen, Gasselternijveen en Rolde van 18.30 tot 20.00 uur. Op dinsdag 3 juni 2003 kunt u binnenlopen in:

Datum

Dorpshuis 't Roem
Gasselternijveen, Cerestraat 3

Dorpshuis Annen, Kruisakkers 36

Ontmoetingscentrum Boerhoorn Rolde, Zuides 6a

03-06-2003

Dhr. J. Wiersum

Dhr. E.J.H. Kruit
Dhr. J.M.M. Polman


1. Bestuur Vereniging Dorpsbelangen Schipborg voor het organiseren van een rommelmarkt op 14 juni 2003 op het grasveld aan de Kibbelakkers in Schipborg (verz. 20 mei 2003).
2. Bestuur Stichting Culturele Activiteiten T.O.G.I.D.O. Eext voor het organiseren van een taptoe op 31 mei 2003 om 20.00 uur op het sportpark " 't Veld" te Eext (verz. 20 mei 2003).
3. Bestuur Toneelvereniging "Maranatha" voor het organiseren van de Hunzemars in en om Gieterveen op 2 juni 2003 (verz. 21 mei 2003).
4. Bestuur IJsvereniging S.E.O. te Schoonoord voor het organiseren van een skeeler-/skatetoertocht op 14 juni 2003 voor zover de route door de gemeente Aa en Hunze gaat (verz. 21 mei 2003).
5. Bestuur Stichting Ondersteuning Wielersport te Hoogezand voor het organiseren van diverse wielerwedstrijden op 22 juli 2003, 24 juli 2003 en 25 juli 2003 voor zover de route door de gemeente Aa en Hunze gaat (verz. 21 mei 2003).

Voorts hebben burgemeester en wethoudersvan de gemeente Aa en Hunze ingevolge de Wet op de Kansspelen vergunning verleend aan O.B.S. Gieten voor het organiseren van een loterij (verz. 12 mei 2003).
ENQUETE AFVALSCHEIDING
De gemeente Aa en Hunze heeft een onderzoek uitgezet bij het milieuadvies bureau CREM. Het onderzoek behelst het in beeld brengen van de gemeentelijke afvalstromen. Elke afvalstroom is gescheiden en is ingedeeld naar soort, omvang en hoeveelheid. Een aantal voorbeelden van afvalstromen zijn oud papier, glas (flessen), puin en bewerkt hout. Begin dit jaar is het onderzoek opgestart en zal hoogstwaarschijnlijk zijn afgerond aan het einde van dit jaar. Een bewonersonderzoek maakt onderdeel uit van het gehele onderzoek. Het bewonersonderzoek bestaat uit een telefonische enquête.

De telefonische enquête wordt eind mei begin juni 2003 gehouden en zal per bewoner circa vijftien minuten in beslag nemen. De bewoners worden door middel van een steekproef willekeurig gekozen. De bewoners van de gemeente Aa en Hunze kunnen tijdens deze telefonisch enquête allerlei vragen verwachten welke betrekking hebben op het onderwerp afval. Om uiteindelijk een goed inzicht te verkrijgen in de afvalstromen binnen de gemeente Aa en Hunze is de inbreng van de inwoners groot belang. Wij vragen de inwoners dan ook om hun medewerking te verlenen aan deze telefonische enquête.

Met de uitkomsten van het onderzoek hoopt de gemeente Aa en Hunze een duidelijk beeld te krijgen van de efficiëntie van het afvalapparaat en de tevredenheid van de inwoners daarover. Vanuit deze uitkomsten van het onderzoek zullen verbeteringen worden ingebracht binnen het afvalapparaat.

KAPVERGUNNINGEN
Burgemeester en wethouders van Aa en Hunze maken bekend dat zij in de afgelopen week de volgende kapvergunningen hebben verleend:
* J. Gaasterland en J. van Heel, Kampstraat 6 te Eext voor het vellen van een slangenden staande in de tuin van betrokkene;
* G. Doeve, Tjassenswijk 8 te Gieterveen voor het vellen van een linde staande in de tuin van betrokkene;

* W.A.J.H Schuiling - de Jonge, Stationstraat 53 te Gieten voor het vellen van twee fijnsparren staande in de tuin van betrokkene;
* K. Holthof, Julianalaan 14 te Gieten voor het vellen van een berk staande in de tuin van betrokkene;

* L.J. Dobbelstaan- Fresco, Waardeellaan 18 te Gieten voor het vellen van een berk staande in de tuin van betrokkene;
* N. van Guldener, Balloërveld 2 te Balloërveld voor het vellen van 30 m2 elzensingel onder voorwaarde van de aanleg van 60 m1 boswal ingeplant met inheems plantsoen staande aan de westzijde van perceel Dalweg 4 te Eexterzandvoort

* R. Lub, Annerstreek 30 te Annen voor het vellen van een vier Chamaecyparissen spec staande in de tuin van betrokkene;

RECTIFICATIE

* R. Uffen, Middenweg 153 te Annen ( eerder gepubliceerd) Middenweg 156 te Annen voor het vellen van drie berken en zes essen staande in de tuin van betrokkene;

Tegen bovenstaande beschikking kunnen belanghebbenden op grond van de Algemene Wet Bestuursrecht (A.W.B.) binnen 6 weken na verzending van de beschikking een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Aa en Hunze, Postbus 93, 9460 AB Gieten.

wijziging van de verordening Leerlingenvervoer gemeente Aa en Hunze De Raad van de gemeente Aa en Hunze heeft in zijn vergadering van woensdag 21 mei 2003 besloten tot vaststelling van de wijziging van de verordening Leerlingenvervoer. De wijziging van de verordening Leerlingenvervoer past binnen het kader van de Tijdelijke referendumwet die op 1 januari 2002 in werking is getreden. Op grond van deze wet is het mogelijk over een aantal in de wet genoemde raadsbesluiten een referendum te houden.

De wijzigingen die zijn aangebracht in de verordening leerlingenvervoer zijn niet van grote omvang. Het betreft een aantal structuurwijzigingen en wijzigingen in terminologie. Ze zijn het gevolg van het vervangen van de Wet op de inkomstenbelasting 1964 door de wet op de inkomstenbelasting 2001 en de invoering van de Wet leerlinggebonden financiering. De gevolgen vanaf het schooljaar 2003 - 2004 zijn:

* de manier van bepaling of een drempelbedrag kan worden geheven aan ouders. Voorheen was hiervoor het belastbaar gezinsinkomen nodig. Vanaf het schooljaar 2003 - 2004 is de nieuwe Wet op de inkomstenbelasting 2001 van kracht. Op basis van deze wet wordt voortaan het gecorrigeerde verzamelinkomen gevraagd in plaats van het belastbaar gezinsinkomen;

* dat voor gehandicapte leerlingen in het reguliere basis- en voortgezet onderwijs, die niet of niet zelfstandig van het openbaar vervoer gebruik kunnen maken, het criterium geldt van vervoer naar de dichtstbijzijnde, toegankelijke school.
* De verordening Leerlingenvervoer ligt vanaf 2 juni 2003 voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis te Gieten.

Over de wijziging van de verordening Leerlingenvervoer kan een raadgevend correctief referendum worden gehouden. Binnen drie weken na die datum kan iedere kiesgerechtigde in de gemeente Aa en Hunze een inleidend verzoek tot een referendum over de wijziging van de verordening Leerlingenvervoer gemeente Aa en Hunze doen. Indien blijkt, dat 125 of meer kiesgerechtigden een dergelijk inleidend verzoek doen, dan wordt een definitief verzoek tot het houden van een referendum ingediend, dat door 1250 kiesgerechtigden ondersteund moet worden alvorens een referendum zal worden gehouden. Doen onvoldoende kiesgerechtigden een inleidend verzoek tot een referendum over de wijziging van de verordening Leerlingenvervoer, dan treedt de wijziging van de verordening Leerlingenvervoer in werking op 10 juli 2003.