LAD

Nieuws

CAO-overleg Achmea vastgelopen

Voordat het eerste formele overleg begon, was duidelijk dat het hoofddoel voor Achmea bestaat uit het (op termijn) terugdringen van het werkgeversdeel in de pensioenlasten (zie ook 'Moeizame start CAO-overleg Achmea' - 22 mei 2003). De inzet van de werkgeversorganisatie is het bereiken van een marktconforme verdeling, namelijk 1/3 werknemer, 2/3 werkgever.

LAD: geen afspraken over periode na 2005
De Achmea CAO kent een eigen bijdrage in de pensioenpremie van 1%. Deze afspraak ligt tot 1 januari 2005 vast. Achmea wil reeds nu afspraken maken over de periode nà 2005.
LAD en de andere werknemersorganisaties hebben aangegeven eerst het dossier te willen verkennen, voordat concrete afspraken worden gemaakt. Daarnaast speelt deze discussie bij elk CAO-overleg binnen de financiële dienstverlening en vinden de werknemersorganisaties dat de Achmea CAO niet het voortouw hoeft te nemen.
Tijdens het CAO-overleg gaf Achmea aan niet verder te willen praten over de overige inzet, als niet eerst de afspraak over de werknemersbijdrage in de pensioenen wordt vastgelegd. Daarop liep het overleg vast.

ABU SZ
Het overleg over de harmonisatie arbeidsvoorwaarden binnen de Achmea Business Unit Sociale Zekerheid (ABU SZ) gaat wel door, maar dan op minder formele basis. Partijen gaan in technisch overleg het dossier verder uitwerken, totdat het formele CAO-overleg wordt hervat en er besluiten kunnen worden genomen.

Nieuw overleg?
Partijen hebben geen nieuwe afspraak gemaakt voor vervolgoverleg. Naar verwachting wordt een datum geprikt zodra er voortgang is bij een andere grote CAO binnen de financiële dienstverlening.