Politie Hollands Midden
Datum: 28 mei 2003

(
Politie houdt automobilist voor poging tot doodslag aan Oegstgeest
De politie hield maandagmiddag 26 mei een 84-jarige man uit Oegstgeest aan voor poging tot doodslag op een 51-jarige plaatsgenoot. Beiden kregen in de ochtend rond 10.00 uur op de Haarlemmerweg onenigheid bij het onderling regelen van een kleine aanrijding met hun auto. De 84-jarige stapte in zijn auto, zijn plaatsgenoot wilde het wegrijden voorkomen en stapte voor de auto. De verdachte reed toch weg en nam zo zijn plaatsgenoot op de motorkap mee. Nabij de verkeerslichten aan de Haarlemmertrekvaart moest de verdachte stoppen en wist het slachtoffer van de motorkap te rollen. Direct opende hij het portier en nam de autosleutels af. Met deze autosleutels meldde hij zich bij de politie en deed aangifte. Toen de politie dacht de verdachte bij de verkeerslichten te kunnen arresteren bleek deze met auto en al te zijn verdwenen. Ook op het huisadres was de man niet bereikbaar. In de middag meldde hij zich alsnog bij de politie. Deze maakt tegen de verdachte proces-verbaal op voor poging tot doodslag. De auto is inbeslaggenomen en het rijbewijs is ingevorderd.


Gewapende overval HEMA-winkel Alphen a/d Rijn
Op woensdag 28 mei vond rond 09.15 uur een gewapende overval plaats op een HEMA-winkel in het winkelcentrum De Aarhof. Twee nog onbekende mannen drongen het administratiekantoor van de winkel binnen en bedreigden de aanwezigen met een vuurwapen. Om nog onbekende reden braken de twee plotseling hun overval af. Ze renden naar een buiten klaarstaande auto en reden weg. De politie zette direct een klopjacht naar de overvallers op touw. Korte tijd later werd een 24-jarige man uit Alphen aan den Rijn in het recreatiegebied De Bijlen door agenten aangehouden. Als snel bleek dat de man niet betrokken te zijn geweest bij de overval. De politie stelde hem daarop weer op vrije voeten. De politie zet haar onderzoek voort.

Politie houdt verdachte van mishandeling aan Waddinxveen
De politie hield op maandag 26 mei rond 17.45 uur in het gemeentehuis van Waddinxveen een 28-jarige vrouw uit Zevenhuizen aan. De vrouw werd er van verdacht kort voor haar aanhouding een 33-jarige beleidsambtenaar van de gemeente Waddinxveen en een 46-jarige medewerker van de gemeente Zevenhuizen-Moerkapelle te hebben mishandeld. De vrouw had de beleidsambtenaar enkele klappen gegeven en de medewerker van de gemeente Zevenhuizen-Moerkapelle hardhandig aan het haar getrokken. Zij deed dit uit onvrede over de uitkomst van een overleg waarin een zaak van haar werd besproken. Het incident ontstond in de hal van het gemeentehuis op het moment dat de beleidsambtenaar haar daar de uitkomst kwam mededelen. De verdachte liep lichte verwondingen aan een hand op nadat zij een bloempot tegen een harde wand gooide en de terugspringende scherven haar raakte. De verwonding moest gehecht worden. De verdachte werd in de loop van de avond na haar verhoor weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces-verbaal tegen haar op.

Politie houdt vernielzuchtige jongeren aan Nieuwerkerk a/d IJssel
De politie hield op woensdag 28 mei rond 01.00 uur in Nieuwerkerk aan den IJssel twee jongens van 17 en 19 jaar uit die plaats aan. Zij werden er van verdacht kort daarvoor op en nabij het NS-station aan het Stationsplein vernielingen te hebben aangericht. Er werden ondermeer twee ruiten van een telefooncel, zeven ruiten van een fietsenstalling vernield en een krantenbak in brand gestoken. De schade aan de ruiten van de fietsenstalling bedraagt al snel E 1.500,00. Surveillerende agenten werden gealarmeerd door het geluid van brekend glas en stelden direct een onderzoek in. Dit onderzoek leidde tot de aanhouding van de twee. In de loop

van woensdagmiddag zijn de verdachten na hun verhoor en het opmaken van een proces-verbaal weer op vrije voeten gesteld.

----------------------------------------------einde bericht-------------------------------------------------------



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --