De Unie


GH Bouw: We moeten zeker weten wat we afspreken!

28 mei 2003 - Op dinsdag 27 mei jl. hebben CAO-partijen aan tafel gezeten om te praten over de mogelijkheid om afspraken te maken over de CAO per 1 april 2004. De voornaamste redenen zijn de noodzakelijke afspraken over de Prepensioenregeling en de (oude) VUT-regeling. Natuurlijk gaan we daarbij zéér zorgvuldig te werk. Nu we constateren dat er in een kort tijdbestek over dezelfde problematiek verschillende cijfers worden aangereikt, maken we bewust even een pas op de plaats. Begin juli proberen we het nog een keer.

De basisgegevens zijn voor ons niet betrouwbaar In onze vorige ledenbrief hebben wij al aangegeven dat er door een werkgroep is gekeken naar de financiële stand van zaken rondom Prepensioen en VUT. Daarbij had de werkgroep in maart 2003 de beschikking over actuariële berekeningen aangaande de te verwachten financiële gevolgen van eventuele maatregelen. Nu heeft dezelfde actuaris aan het pensioenfondsbestuur over dezelfde problematiek cijfers aangereikt, die voor ons onverklaarbaar afwijken van zijn cijfers van twee maanden geleden. Daarmee is het voor ons niet duidelijk wat eventuele ingrepen daadwerkelijk voor financiële gevolgen hebben? De belangen zijn (mede voor u) erg groot. Om die reden hebben CAO-partijen ervoor gekozen om de actuaris eerst uitleg te laten geven, alvorens het overleg hierover te vervolgen.

Wel voor de vakantie nog aan tafel
Alle CAO-partijen zijn van mening dat de actuaris deze gegevens snel moet kunnen aanreiken. In uw belang willen wij kunnen beschikken over betrouwbare cijfers. Indien deze ter beschikking komen, staat op dinsdag 1 juli 2003 een vervolgoverleg gepland. Naast voornoemde problematiek zijn o.a. kinderopvang en de salarisparagraaf belangrijke gespreksonderwerpen. Daarna zullen wij u opnieuw berichten.

Ondertussen opnieuw een help voor uw hulp!
Voor het goed kunnen verrichten van vakbondswerk is het kunnen hebben van ruggespraak met (kader)leden van groot belang. Het gaat hier over uw eigen belang! De afgelopen maanden hebben wij al meerdere malen tevergeefs een oproep gedaan aan u en uw collega Unie-leden in de Groothandel in Bouwmaterialen. Zelfs het informeren naar wat dit betekent lijkt teveel gevraagd?! Er zal echter toch wel iets moeten gebeuren om onze rol goed te kunnen blijven vervullen. Daarom vragen wij eenieder om nu wel op deze oproep te reageren. Oók door bijvoorbeeld aan te geven waarom men deze rol niet wenst te vervullen?

Wellicht biedt die informatie ons een oplossing? Die reactie kan op verschillende manieren: per post (postbus 34, 2900 AA Capelle aan den IJssel), per telefax (010-4585377), per e-mail (groothandel@unie.nl) en telefonisch (010-2846635). Deze keer hopen wij hierover wel van u te mogen vernemen. Bij voorbaat dank daarvoor.

Met vriendelijke groet,

Ed C.P. Lecomte
Bedrijfsgroepvoorzitter Groothandel

* Intropagina Groothandel