Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 28-05-2003 Persberichten disitrict Sittard (HP 14.40 uur) Woensdag 28 mei 2003

Sittard, rijden onder invloed.

De politie heeft woensdagmorgen 28 mei 2003 tegen een 62 jarige inwoner van Sittard proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed in een personenauto.
Het alcoholgebruik van de automobilist bleek omstreeks 00.20 uur bij een routinecontrole op de Middenweg te Sittard. Bij het eerste contact met de bestuurder bleke deze naar het gebruik van alcohol te ruiken, welk alcoholgebruik bevestigd werd door een alcoholblaastest. Aan het p[politiebureau gaf de ademanalyse ene uitslag tussen 1.0 en 1.1 promille. Tegen de inwoner van Sittard werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts. Zijn auto diende echter te blijven staan in verband met het opgelegde rijverbod.

Sittard, gewonden bij verkeersongeval.

Twee inzittenden van een personenauto zijn dinsdagmiddag 27 mei 2003 gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Hasseltsebaan te Sittard.

Een 41 jarige automobilist uit Sittard zag omstreeks 16.20 uur dat de voor hem rijdende personenautos langzamer begonnen te rijden. In plaats van te remmen drukte de automobilist echter op het gaspedaal waardoor de auto extra vooruit schoot. Slechts door een uitwijkmanoeuvre kon hij een aanrijding met de voor hem rijdende auto voorkomen. Door de uitwijkmanoeuvre raakte de auto van de rijbaan, reed door de berm en kwam tot stilstand tegen een boom. Twee inzittenden, een 66 jarige vrouw uit Heerlen en een 58 jarige vrouw uit Munstergeleen, raakten door de aanrijding licht gewond. Een ambulance heeft beide slachtoffers voor verdere controle overgebracht naar het ziekenhuis.