Amsterdam Airport Schiphol

Luchtvaartsector biedt scholen in de omgeving nieuw kinderboek aan

Persbericht / Press Release
Schiphol,
28 mei 2003

Ruim 600 basisscholen in de ruime omgeving van Schiphol ontvangen in de komende weken twee exemplaren van het nieuwe kinderboek "De lucht in - het vliegveld binnenstebuiten". De boeken worden aangeboden door Amsterdam Airport Schiphol, KLM en Luchtverkeersleiding Nederland om te vieren dat het dit jaar precies honderd jaar geleden is dat de gebroeders Wright met een zelfgebouwd vliegtuig het luchtruim kozen.

De uitgaven zijn bestemd voor de schoolbibliotheek, zodat iedere leerling tussen 10 en 13 jaar hiermee op zoek kan naar antwoorden op zijn of haar vragen over luchtvaart en luchthavens.

"De lucht in - het vliegveld binnenstebuiten" van Christa Carbo en Gertie Jacquet is vandaag op Schiphol aan de pers gepresenteerd door uitgeverij Ploegsma. Het boek geeft een kijkje achter de schermen van een grote luchthaven en beschrijft plekken waar de passagier normaal nooit komt.

De op Schiphol gevestigde bedrijven hebben hun medewerking gegeven aan de totstandkoming van het boek. Met "De lucht in - het vliegveld binnenstebuiten" worden kinderen van groep 7 en 8 wegwijs gemaakt in de wereld van luchtvaart en luchthavens.

"De lucht in - het vliegveld binnenstebuiten" is vanaf vandaag ook te koop in de boekwinkels. Het heeft ISBN nummer 90 216 16 85 8 en kost 19 euro 95. Met de bon uit Schipholland van medio juni krijgt men 3 euro korting.

046-2002/mb


Voor informatie: pressoffice@schiphol.nl
---- --