Ingezonden persbericht

Persbericht: SINGLES STAAN ER NIET ALEEN VOOR

e-Matching.nl komt met 7 gouden tips om via internet succesvol een nieuwe partner te vinden

NIJMEGEN 28 mei 2003: Voor veel mensen is het zoeken naar een partner via internet een uitkomst. De contactadvertentie in de krant behoort al bijna tot het verleden. Maar serieuze online relatiebemiddeling vraagt ook handigheid van de single. Je profiel aanmaken vereist wat nadenkwerk en romantisch mailen is een kunst. De eerste relatiematchingssite e-Matching.nl (online sinds 1998) heeft haar site compleet vernieuwd en aan de romantische begeleiding extra aandacht besteed.

Hulp bij het zoeken naar een partner
Als je op zoek gaat naar een relatie en het internet als medium gebruikt lijkt er in eerste instantie niets aan de hand. Potentikle partners presenteren zich op het net, en het lijkt een kwestie van uitkiezen. Maar de werkelijkheid is iets hardnekkiger. Jasper Jan de Konink van e-Matching.nl: "Het zoeken van een partner via internet is leuk, maar voor veel mensen is het toch wel iets dat ze moeten leren. Hoe stuur je een romantisch mailtje, en wanneer ga je echt afspreken? Dat zijn vragen waar sommigen mee worstelen. Om die reden hebben we 7 gouden tips online gezet, een uitgebreide romantische mailcursus gemaakt en ervaringen van leden gebundeld." http://www.e-matching.nl/tips/
http://www.e-matching.nl/ervaringen/
http://www.e-matching.nl/liefdescursus/

Te veel uiterlijk en te weinig intuotie
Iin van de problemen van internetdating komt voort uit de positieve punten van het net; het selecteren van een partner is zo gemakkelijk, dat je de neiging hebt teveel aan je criteria vast te houden. Zo lijken veel datingsites om het perfecte uiterlijk te draaien. De Konink: "We waarschuwen onze matchers, de foto bij het zoeken niet centraal te stellen. Je kunt op een foto niet zien of iemand 'pretoogjes' of een leuke stem heeft, of heel erg geestig is. Je zult je droompartner maar mislopen omdat de foto niet zo leuk was."


- - - - - - - - - - - - - -