Electronic Commerce Platform


Gemeente Den Haag neemt voortouw in online bewustwordingscampagne veilig internetten | 28-05-2003

Vandaag 28 mei 2003 wordt de eAWARe bewustwordingscampagne gelanceerd in het stadhuis van Den Haag. Deze campagne is erop gericht burgers (in hun verschillende "rollen" als ouders, kinderen, docenten, scholieren, teenagers en studenten) te informeren over de mogelijke risico's die zij lopen bij het internetten en hen persoonlijk online advies te geven. Organisaties kunnen meedoen aan deze campagne door de eAWARe banner op hun homepage te plaatsen. De gemeente Den Haag neemt hierin het voortouw en plaatst vandaag de banner op haar website www.residentie.net. (Het programma van het seminar ter gelegenheid hiervan treft u bijgaand aan.)

Nadat een bezoeker van de betreffende website op de banner klikt, wordt doorgelinkt naar de eAWARe vragenlijst. Deze is voor de specifieke doelgroepen en in meerdere Europese talen (Duits, Engels, Italiaans en Nederlands) uitgevoerd. Op basis van de ingevulde vragenlijst wordt direct persoonlijk advies gegeven over mogelijke risicos en de te nemen maatregelen om deze te beperken. Dit persoonlijk advies kan worden uitgeprint en naast de computer worden gelegd.

Verdere informatie

Om mee te doen hoeft slechts de eAWARe banner gedurende de looptijd van de campagne (28 mei tot en met 24 oktober 2003) op de homepage te worden geplaatst. Deelname aan de campagne is kosteloos. Deelnemers aan de campagne worden beloond met een rapportage, waarin een analyse wordt gemaakt van de door de diverse doelgroepen ingevulde vragenlijsten. Hierbij wordt ook onderscheid gemaakt naar de verschillende taalgroepen.

Vanaf 28 mei kan de eAWARe banner worden gedownload via www.kwint.org en wordt verdere informatie gegeven over hoe de banner te plaatsen.

De bewustwordingscampagne is de Nederlandse invulling van het Europese eAware project. Organisaties uit negen Europese landen nemen deel aan dit project (zie www.eaware.nl ). ECP.NL, platform voor eNederland, organiseert deze Nederlandse campagne die tevens bijdraagt aan het programma KWINT, veilig en betrouwbaar internetten (zie www.kwint.org).


---

ECP.NL, platform voor eNederland, Postbus 262, 2260 AG, Leidschendam, Tel. 070-4190 309

ECP.NL, platform voor eNederland

ECP.NL is een publiek-private non-profitorganisatie die op professionele en daadkrachtige wijze een bijdrage levert aan de ontwikkeling van eNederland. Dit doet zij door een objectief en betrouwbaar platform te bieden waar deelnemende bedrijven en instellingen worden gestimuleerd om kennis te delen op het gebied van de ontwikkeling en toepassing van ICT. Onder begeleiding van enthousiaste en deskundige medewerkers wordt deze kennis in kennisgroepen gebundeld. In deze kennisgroepen worden door samenwerking tussen de deelnemers randvoorwaarden ontwikkeld voor het optimaal benutten van huidige en toekomstige ICT-competenties. ECP.NL helpt op deze manier het Nederlandse bedrijfsleven om zijn (internationale) concurrentiepositie te behouden en te verbeteren.

Meer informatie is te vinden op www.ecp.nl

Contactgegevens voor de redactie
Joyce Roel, hoofd communicatie & PR , joyce.roel@ecp.nl dr Ronald de Bruin, senior adviseur, ronald-de.bruin@ecp.nl