Ingezonden persbericht

Persbericht

Groei van 47% in eerste vier maanden 2003

Bookings verwacht substantiele groei in 2003

Amsterdam, 28 mei 2003 - BOOKINGS, het grootste Nederlandse online hotelreserveringsbedrijf, heeft in de eerste vier maanden van 2003 een groei gerealiseerd van 47% in het aantal hotelovernachtingen, vergeleken met dezelfde periode van vorig jaar. Ondanks de economische recessie blijft BOOKINGS nieuwe records vestigen. Het bedrijf verwacht dit jaar een substantiële groei te realiseren, niet alleen in aantal hotelovernachtingen, maar ook in omzet.

BOOKINGS werd in 1996 opgericht en heeft de ambitie dé leverancier van online hotelreserveringen te worden in Europa. Het biedt zowel zakenreizigers als consumenten de eenvoudigste manier voor het online boeken van hotelkamers over bijna de gehele wereld. BOOKINGS wil daarbij de meest gewaardeerde site op dit gebied worden, gebaseerd op een uitgebreid aanbod, aantrekkelijke prijzen, real time beschikbaarheid, gemak en de flexibiliteit om de boeking tot 24 uur van tevoren gratis te annuleren. De groei in het aantal hotelovernachtingen in de eerste maanden van dit jaar wijdt BOOKINGS aan de acceptatie en de snelle groei van internet als verkoopkanaal voor hotelreserveringen.

BOOKINGS is voortdurend op zoek naar nieuwe partners en hotels om het aanbod op de website uit te breiden en te versterken. De database van BOOKINGS bevat 8.000 hotels. Het aanbod van BOOKINGS varieert van kleine individuele hotels tot hotels die deel uitmaken van grote ketens en van 1 tot en met 5 sterren accommodaties. Hierdoor biedt de site zowel toeristen als zakelijke reizigers een ruim aanbod.

Over BOOKINGS
Het Nederlandse BOOKINGS heeft de ambitie dé leverancier van online hotelreserveringen te worden in Europa. De website van BOOKINGS geeft bezoekers informatie over de hotels en de beschikbaarheid van kamers en biedt de mogelijkheid direct online te boeken. BOOKINGS is gevestigd in Amsterdam en heeft ruim zeventig medewerkers. In 2002 werden via BOOKINGS 717.090 hotelovernachtingen geboekt, in zowel de zakelijke markt als toeristische sector.