Geacht raadslid, 28 mei 2003

Heden neemt u een besluit over het stationsplein.

A.
Ik wijs u op het feit dat er in Nederland een duidelijke juridische volgorde is, die B&W en de Gemeenteraad heeft te volgen (zie Awb). Niet meer en niet minder.
Eigen spelregels zijn in een land dat haar rechtsorde respecteert, niet toegestaan. De kapvergunning is reeds afgegeven.
Bezwaarschriften zijn reeds ingediend en liggen bij de ambtelijke beroep- en bezwaarschriften commissie ter beoordeling.

B.
Het is juridisch volstrekt onduidelijk op welke grond u in dit, voor de gemeenteraad TE LATE stadium, meent en wenst invloed te kunnen hebben de invulling van de reeds afgegeven kapvergunning. Het enige dat u kunt verzoeken is dat B&W de vergunning intrekt omdat u het niet eens bent met de procedure en daarmee de gevolgen van de kapvergunning. Om vervolgens een juridisch correcte kapvergunning af te gegeven.

C.
Redenen om de kapvergunning te vernietigen:
Nu de kapvergunning is afgegeven terwijl de inspraak nog gaande was en de "de politiek" reeds heeft aangegeven meer groen te willen, is duidelijk dat niet alle belangen zijn afgewogen. B&W heeft, zo handelend, de kapvergunning voorbarig afgegeven. D.w.z. B&W heeft een vooringenomen besluit heeft genomen. (zie Awb).

D.
De motie verzoekt, terecht, om een aanplant. Beter gezegd: herplant.
Maar waarom geen verplant?

Ik wijs u op het feit dat B&W op diverse locaties Linden heeft laten verplanten. Het betreft Linden van diverse omvang, al dan niet voorgestoken, al dan niet verplant binnen het werkgebied.

E.
Veel aspecten zijn niet onderzocht, zijn niet afgewogen. Zij zullen daarom de ambtelijke commissie worden voorgelegd:


1. Welke invloed heeft het verminderen van zoveel boomvolume op het zich onveilig voelen?
2. Welke invloed heeft het verminderen van zoveel boomvolume op het Co2 gehalte?
3. Welke invloed heeft het verminderen van zoveel boomvolume op het verkeerslawaai?
4. Welke invloed heeft het verminderen van zoveel boomvolume op de ecologie? Waar vindt de vereiste eco compensatie plaats?


5. Welke van de aanwezige bomen zijn geschikt voor verplant? Welk percentage van slagen per boom beschreven?
Wat is de totale boomwaarde van de aanwezige bomen, volgens methode Raad, Welk bedrag is, binnen het werk, uitgetrokken voor het groenplan? Welk percentage is dat van het gehele werk? Wat zijn de kosten van verplant in plangebied? Wat zijn de kosten van herplant / aanplant?
Wat zijn de kapkosten?

Mevrouw Kiki

Kolfstraat 3
9717 GP Groningen.

C.C. beroep- en bezwaarschriften commissie


---- --