Politie Zaanstreek-waterland



16:14 27-MEI-03
loc.: ZAANDAM, RIJN

Vrouw (82) gewond bij aanrijding

Een 82-jarige vrouw uit Zaandam is gistermiddag overgebracht naar ziekenhuis de Heel, nadat zij was aangereden door een bestelbus. De bestuurder van de bestelbus, een 38-jarige man uit Jisp, reed vanuit de dr. H.G. Scholtenstraat in de richting van de Waal. De aanrijding ontstond toen de vrouw de weg overstak op een voetgangersoversteekplaats en de bestuurder van de bestelbus haar niet voor liet gaan.
De vrouw liep een gebroken pols, een gebroken been en 5 gebroken ribben op.

17:50 27-MEI-03
loc.: WORMER, ZANDWEG

Bromfietsster gewond bij aanrijding

Bij een aanrijding met een auto heeft een 17-jarige bromfietsster uit Beverwijk een hersenschudding opgelopen. Zij bleef de nacht ter observatie in ziekenhuis de Heel. De bromfietsster reed vanuit de Knollendammerstraat in de richting van de Nieuwe weg. Toen zij de kruising met de Zandweg opreed, liet zij de automobilist niet voorgaan.

18:57 27-MEI-03
loc.: ZAANDAM, EEMMEER

Brand in school

Door een brand op het dak is schade ontstaan aan een school. De brandweer kwam ter plaatse met twee tankautospuiten, een persluchtwagen en een materiaalwagen. Omdat aan de brandweer was doorgegeven dat er mogelijk kinderen in de school aanwezig waren, werd uit voorzorg ook een ambulance ter plaatse geroepen. Later bleken er geen kinderen in het pand aanwezig te zijn. Wel werd een medewerker van een schoonmaakbedrijf door het ambulancepersoneel onderzocht. Hij was tijdens de brand in de school aan het werk, en werd door buurtbewoners gewaarschuwd.
Brandweer had de brand snel onder controle; om 19.30 werd het sein 'brandmeester' gegeven. Met een ventilator heeft de brandweer de school weer "rookvrij" gemaakt.
Door de brand is in het dak een gat van ongeveer vier bij vier meter ontstaan. Door de bluswerkzaamheden is water in de school gelopen, juist op een voorraad papier en boeken. Ook is door de brand het plafond onder de brandplaats beschadigd.
Over de oorzaak van de brand en het schadebedrag is nog niets bekend.

21:53 27-MEI-03
loc.: WORMER, GEHELE PLAATS
JISP, GEHELE PLAATS

Vaarcontrole

Bij een vaarcontrole tussen 14.00 uur tot 21.30 uur op het binnenwater in Wormer en Jisp zijn 15 schepen gecontroleerd. Er werden 3 aankondigingen van bekeuring uitgereikt i.v.m. het niet hebben van een klein vaarbewijs.

07:17 28-MEI-03
loc.: ZAANDAM, DAALDERWEG

Shovel gestolen

Bij een inbraak in een bedrijf is een shovel gestolen. Men kwam binnen door de toegangsdeur te forceren.


08:16 28-MEI-03


loc.: PURMEREND, MERCURIUSWEG


Computer uit school gestolen


Bij een inbraak in een school is uit een lokaal een computer gestolen. Men kwam binnen door een raam in te gooien.




11:30 28-MEI-03
loc.: WORMERVEER, NIJVERHEIDSSTRAAT

Autoambulance gestolen

Tussen gisterenmiddag en vanmorgen is vanaf een bedrijfsterrein een zogenaamde autoambulance weggenomen. Dit betreft een twee-assige aanhangwagen van het merk Henra en voorzien van het kenteken WG-60-JK. De aanhanger was geplaatst achter het afgesloten toegangshek van het bedrijf en stond met een kettingslot aan een hek vast. Het slot van het hek werd geforceerd en de ketting doorgeknipt.




Verkeershandhaving


22:34 27-MEI-03
loc.: PURMERLAND, PURMERLAND
Bij een snelheidscontrole tussen 19:55 uur en 22:05 uur reed 21 % (76 van de 360) van de automobilisten te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 87 km per uur, waar 50 km per uur is toegestaan.

22:34 27-MEI-03
loc.: MIDDENBEEMSTER, PROVINCIALEWEG N244
Bij een snelheidscontrole tussen 19:15 uur en 22:15 uur reed 14 % (84 van de 590) van de automobilisten te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg maarliefst 168 km per uur, waar 100 km per uur is toegestaan.




---- --