Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland




------ Persbericht -------


Politie Noord- en Oost-Gelderland
District Achterhoek

Persberichten van 28 mei 2003


Achterhoek - Verdachten bedrijfsinbraken aangehouden

Met de aanhouding van drie inwoners van Gouda (23, 24 en 34 jaar) heeft het team recherche van politie district Achterhoek vijftien bedrijfsinbraken c.q. pogingen daartoe in de Achterhoek opgelost. De bedrijfsinbraken werden gepleegd in de periode van 17 september 2002 tot en met 10 januari 2003. Alle inbraken werden gepleegd middels de zogenaamde Bulgaarse methode (afbreken van een cilinderslot). Bij de inbraken werden mobiele telefoons, computerapparatuur, fotoapparatuur, sigaretten, telefoonkaarten en geld weggenomen. Eén verdachte werd op 10 februari aangehouden, de tweede verdachte werd op 11 februari gehouden. De derde verdachte werd tenslotte op 26 maart aangehouden. Er werden geen goederen in beslaggenomen. Alle drie verdachten zijn in voorlopige hechtenis gesteld.


Neede - Verkeersongeval met letsel

Een 10-jarige jongen uit Neede is op 27 mei omstreeks 17.15 uur bij een verkeersongeval op de kruising van de Borculoseweg en de Willem Sluiterstraat gewond geraakt. De jongen kwam op zijn fiets vanaf de Willem Sluiterstraat en wilde om genoemde kruising linksaf slaan richting centrum. Hij reed zonder te stoppen de Borculoseweg op, waar op dat moment een auto reed die werd bestuurd door een 20-jarige inwoonster van Neede. Hierdoor ontstond een aanrijding. De jongen uit Neede is met beenletsel en een hersenschudding overgebracht naar het MST in Enschede.


Winterswijk - Rijden onder invloed

Een 56-jarige inwoner van Winterswijk is op 27 mei omstreeks 20.45 uur op de Wooldseweg staande gehouden voor een alcoholcontrole. Na een ademanalyse bleek dat de man teveel alcohol had gedronken. Hij blies 475 ug/l. Aan de man werd een rijverbod van 4 uren uitgereikt en er wordt proces-verbaal opgemaakt.
Een 37-jarige inwoner van Winterswijk werd op 28 mei omstreeks 00.00 uur op de Rondweg Zuid staande gehouden voor een alcoholcontrole. Bij een ademanalyse blies hij 435 ug/l. Aan de man werd een rijverbod van vier uren uitgereikt en er wordt proces-verbaal opgemaakt.


Aalten - Rijden onder invloed

Een 37-jarige inwoner van Aalten probeerde zich op 27 mei omstreeks 00.30 uur aan een alcoholcontrole te onttrekken. De man kon korte tijd later bij zijn woning aangehouden worden. Na een ademanalyse bleek dat de man teveel alcohol had gedronken. Hij blies 330 ug/l. Aan de man werd een rijverbod van 2 uren uitgereikt.
Een 25-jarige inwoner van Winterswijk werd op 28 mei omstreeks 03.30 uur op de Bredevoortsestraatweg staande gehouden omdat de koplamp van zijn auto defect was. Aan de man werd gevraagd of hij een blaastest wilde ondergaan. Deze blaastest gaf aan dat de man teveel alcohol had gedronken en bij een ademanalyse op het bureau blies de man 445 ug/l. Aan de man werd een rijverbod van vier uren uitgereikt en er wordt proces-verbaal opgemaakt.


Doetinchem - Diefstal bestelbus

Vanaf een bedrijfsterrein aan de Edisonstraat werd tussen 24 mei 16.30 uur en 27 mei 15.00 uur een bestelbus gestolen. De bestelbus, een witte Mitsubishi L300 met het kenteken VL-NX-72, werd op onbekende wijze weggenomen.


Lievelde - Diefstal uit personenauto

Een inwoner van Lievelde heeft aangifte gedaan van diefstal uit zijn personenauto. De auto stond geparkeerd aan de Antoniusstraat. De daders hebben tussen 23 mei 17.00 uur en 26 mei 08.00 uur een portier van de auto geforceerd en namen een radiocdspeler weg.


Ulft - Pallets gedumpt

Op 27 mei werd bij de politie in Ulft gemeld dat vermoedelijk op maandagmiddag 26 mei een groot aantal pallets was gedumpt op de Hogenkamp. De pallets zijn waarschijnlijk in een vrachtauto vervoerd. Getuigen die hebben gezien dat de pallets werden gedumpt worden verzocht contact op te nemen met de politie in Ulft, 0900 - 8844.


Doetinchem - Verkeersongeval met letsel

Een 34-jarige motorrijder uit Duiven is op 27 mei omstreeks 21.00 uur bij een verkeersongeval op de kruising van de Europaweg en de A18 gewond geraakt. Een 29-jarige automobilist uit Doetinchem kwam vanaf de A18 en wilde links afslaan om de Europaweg op te rijden. Hij verleende hierbij geen voorrang aan de motorrijder die voor hem van rechts kwam. Hierdoor ontstond een aanrijding. De motorrijder hield aan de aanrijding een gebroken teen over.


Etten - Diefstal uit bedrijfsauto

Bij een inbraak in een bedrijfsauto die stond geparkeerd aan het Loo werd tussen 27 mei 17.30 uur en 28 mei 07.00 uur een monitor van een navigatiesysteem gestolen. De daders vernielden een ruit van de auto en vernielden de bedrading van de monitor, waarna deze werd weggenomen.


Doetinchem - Inbraak in kelderbox

Een inwoner van Doetinchem heeft aangifte gedaan van diefstal uit een kelderbox aan de Beethovenlaan. Tussen 27 mei 19.00 uur en 28 mei 08.00 uur werd een raam opengetrapt, waarna twee paar skeelers met een totale waarde van 500 euro werden weggenomen.


Ulft - Vier jongens aangehouden na vechtpartij

Vier jongens uit Doetinchem (17,17,19 en 20 jaar) zijn op 28 mei omstreeks 02.00 uur aangehouden omdat zij verdacht worden van openlijke geweldpleging. De jongens hadden zonder aanleiding omstreeks 01.30 uur drie 18-jarige jongens uit Varsseveld en Heelweg op de Anton Tijdinklaan geschopt en geslagen. De vier verdachten zijn ingesloten voor nader verhoor.




Snelheidscontroles 27 mei

Aalten:
Varsseveldsestraatweg, max. 80 km/uur, van 10.30 uur tot 11.45 uur, 754 voertuigen gecontroleerd, 17 overtredingen, hoogst gemeten snelheid 106 km/uur.
Terborg:
Varsseveldseweg, max. 80 km/uur, van 14.00 uur tot 14.45 uur, 244 voertuigen gecontroleerd, 2 overtredingen, hoogst gemeten snelheid 111 km/uur.






Einde berichten




Voor informatie:
Henny Plant, voorlichting politie Achterhoek, telefoon (0314) 69 40 11




---- --