Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf











Datum 28 mei 2003

Van / afdeling Communicatie


Regionaal Persbericht



District Stad Nijmegen



Mishandeling na botsing

Een 32-jarige Nijmeegse automobilist kreeg dinsdagavond op de Graafseweg een klap van een 55-jarige plaatsgenoot. De 32-jarige Nijmegenaar reed in de richting van het Keizer Karelplein. Op de kruising met de Willemsweg stopte hij als eerste bestuurder voor rood. Toen het verkeerslicht groen werd, trok hij op en zag plotseling een scooterrijder voor hem langsrijden. Hij remde maar kon een aanrijding niet voorkomen. Hij stapte uit om de gevallen scooterrijder te helpen. Deze stond echter zelf op en liep op de Nijmegenaar af en gaf hem een klap tegen zijn borst. Een politieagent op een motor, die één en ander zag gebeuren, hield de man, een 55-jarige plaatsgenoot, aan en bracht hem over naar het politiebureau. Daar is proces-verbaal tegen de man opgemaakt. Beide voertuigen raakten bij de botsing beschadigd.


District Tweestromenland



Wijchen - na aanrijding aangehouden voor belediging

Een 21-jarige Nijmegenaar die dinsdagavond op de Stationslaan in Wijchen betrokken was geraakt bij een aanrijding met materiële schade beledigde de politie die om hulp te verlenen ter plaatse kwam. De 21-jarige Nijmegenaar maakte luid schreeuwend zijn ongenoegen kenbaar over het optreden van één van de agenten en schold hem uit. Daarop werd hij aangehouden voor belediging en overgebracht naar het politiebureau. Daar is proces-verbaal tegen hem opgemaakt waarna hij werd heengezonden.


District De Waarden



Tiel - aangehouden voor brandstichting

Dinsdagavond werd aan de politie gemeld dat jongeren op de J.D. van Leeuwenstraat een oude bank in brand hadden gestoken. Omwonenden hadden de brandweer gebeld maar signaleerden tevens dat de jongeren al verdwenen waren. De politie was even tevoren al op die locatie geweest en wist bij benadering welke jongeren daar waren geweest. Daarom ging de politie woonadressen van mogelijk betrokken jongeren langs en hield een 17-jarige Tielenaar in zijn woning aan en bracht hem over naar het politiebureau. Hij zou met anderen bij die plek vertrokken zijn, maar op zeker moment alleen terug gegaan zijn. Hij ontkende echter iets met de brandstichting te maken te hebben. Daarop is de knaap weer in vrijheid gesteld.






Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --