Gemeente Nijmegen

Lily Jacobs Ridder in de Orde van Oranje Nassau

Lily Jacobs, oud-lid van het college van gedeputeerde staten Gelderland, wordt woensdag 28 mei Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De versierselen worden om 14.00 uur uitgereikt door burgemeester Ter Horst in de Trêveszaal van het stadhuis.

Lily Jacobs heeft sinds 1987 met veel inzet en een hoge mate van deskundigheid een grote bijdrage geleverd aan de Gelderse politiek. Eerst als lid van de Provinciale Staten en als fractiesecretaris van de PvdA Statenfractie. En tussen 1994 en 2001 als lid van het College van de Gedeputeerde Staten van Gelderland.

Als portefeuillehouder van onder meer Milieu en Financiën van het College van Gedeputeerde Staten maakte zij roerige tijden mee, maar behaalde ze ook successen. Zo was Jacobs verantwoordelijk voor het integratieproces van de waterbedrijven NUON, WG en WMO tot één publiek waterbedrijf, Vitens. Verder was zij verantwoordelijk voor het creëren van het milieuinformatiepunt, een milieuhelpdesk voor inwoners van Gelderland. Lily Jacobs is daarnaast lid van diverse bestuursorganen en commissies. Zo was zij lid van het CLRAE te Straatsburg waar ze rapporteurschappen vervulde voor water en het vijfde en zesde milieuprogramma. Mede dankzij haar is Gelderland binnenkort gastheer van een groot Europees congres over milieu en water.