Ingezonden persbericht


Uit onderzoek blijkt:

MKB weet dat software productiviteitsverhogend werkt, maar investeert daar niet in

34 procent van de respondenten beheert informatie niet goed

Utrecht, 28 mei 2003 -- 73 procent van de midden- en kleine bedrijven met minder dan honderd medewerkers, zegt dat de software zorgt voor verhoging van de productiviteit. Dit blijkt uit een onderzoek -dat in opdracht van FileMaker is uitgevoerd. Ondanks deze productiviteitsvoordelen, zegt 36 procent van de respondenten zelf niet genoeg geld in software te investeren.

"Het succes van kleine ondernemingen valt of staat met de productiviteit. Daarom wenden deze bedrijven zich tot software-toepassingen, zoals onze database-software FileMaker Pro", zegt Dominique Goupil, directeur FileMaker. "In het huidige economische klimaat is software waarmee je meer met minder kunt doen, een van de beste investeringen die deze ondernemingen kunnen doen."

Uit het onderzoek is ook naar voren gekomen dat 34 procent van de respondenten hun informatie middelmatig beheert. Slechts 18 procent geeft aan zijn informatie uitstekend te beheren.

"Ondanks dat het duidelijk is voor het MKB dat software de productiviteit verbetert, moeten veel bedrijven de wijze waarop ze informatie beheren verbeteren", aldus Goupil. "Een belangrijk ingrediënt voor de bedrijfsproductiviteit is immers efficiënt informatie verzamelen, beheren en delen."

Andere bevindingen:

* 84 procent van de kleinere ondernemingen geeft aan dat software van doorslaggevend belang is voor het welslagen van hun onderneming.
* De meeste invloed op de productiviteit van een onderneming, hebben krachtige computers, e-mail, software en mobiele telefoons.
* Voor bijna de helft van de kleine ondernemingen is het belangrijkste keuzecriterium de reputatie van een softwareproduct. Het volgende belangrijke criterium vormen volgens de respondenten de kosten. Achtergrondinformatie en methodologie onderzoek
Het onderzoek heeft in de Verenigde Staten plaatsgevonden onder tweehonderd directeuren en managers van ondernemingen met minder dan honderd medewerkers. Het onderzoek is uitgevoerd door Greenfield Online (www.greenfieldonline.com), een onafhankelijk bureau dat de gegevens voor FileMaker heeft verzameld. De resultaten zijn vervolgens onderverdeeld in drie bedrijfscategorieën: bedrijven met één werkzaam persoon, met twee tot tien medewerkers en met elf tot honderd medewerkers.

FileMaker
FileMaker is een toonaangevende leverancier in de snelgroeiende markt voor web-publishing- en werkgroepdatabases. Met behulp van FileMaker kunnen afdelingen en werkgroepen databases bouwen, waarmee ze hun projecten coördineren en beheersen. De veelvuldig bekroonde FileMaker-software combineert de kracht van een relationele database met snelle en pasklare mogelijkheden voor web-publishing en een legendarisch gebruiksgemak. FileMaker is de databasesoftwaredivisie van Apple Computer. Meer informatie: www.filemaker.nl. Klantverhalen zijn te vinden op www.filemaker.nl/customers.

Meer informatie:
FileMaker Benelux
Ive Defaix
ive@smp.nl
t: (030) 241 33 23

Lubbers & De Jong B.V.
Marije Verdouw
marije@l-dj.nl
t: (020) 421 05 65