Gemeente Utrecht

Reconstructiewerkzaamheden op Maliebaan en op de aansluitingen Museumlaan en Biltstraat

Vanaf maandag 19 mei wordt gedurende ongeveer tien weken gewerkt aan de reconstructie van de kruising van de Maliebaan met de Burgemeester Reigerstraat en de Nachtegaalstraat en aan de rotonde op de Maliebaan bij de Museumlaan. In deze periode wordt ook de kruising Museumlaan - Prinsesselaan en de aansluiting van de Museumbrug op de Biltstraat aangepakt. De werkzaamheden vinden plaats in opdracht van de gemeente Utrecht. De gemeente verwacht met de aanpassingen de verkeersveiligheid en de verkeersafwikkeling te verbeteren. Op de Museumlaan wordt ook de oude busroute hersteld, waarbij de bus in beide richtingen over de Prinsesselaan rijdt.

De planning van de werkzaamheden is als volgt:

* Van 19 mei t/m 20 juni wordt in twee fasen gewerkt aan de kruising van de Maliebaan met de Burgemeester Reigerstraat en de Nachtegaalstraat. De kruising wordt aangepast en er komen stroken voor afslaand verkeer.

* Van 2 juni t/m 6 juni wordt de kruising van de Museumlaan met de Prinsesselaan heringericht en wordt ook de aansluiting van de Museumbrug op de Biltstraat verbeterd.

* Van 10 juni t/m 25 juli vinden de werkzaamheden plaats op de minirotonde op de Maliebaan bij de Museumlaan en het Oorsprongpark. De rotonde krijgt aangepaste verhogingen (zogenaamde eilanden) en verkeersdrempels bij de parallelwegen van de Maliebaan en bij de Museumlaan, Snellenlaan en Oorsprongpark.

Door (weers)omstandigheden kan deze planning veranderen.

In de omgeving is een Stadsplan verspreid met informatie over de aard van de werkzaamheden, de planning en bereikbaarheid. De gemeente probeert overlast door de werkzaamheden zo veel mogelijk te beperken. Gedurende de uitvoering blijven de straten toegankelijk voor bestemmingsverkeer. De kruispunten zijn in sommige perioden geheel of gedeeltelijk afgesloten. Van 2 juni tot en met 13 juni rijdt de stadsbus niet over de Prinsesselaan. De alternatieve locatie van de bushaltes worden aangegeven bij de bestaande halte. Omleidingroutes worden op borden aangegeven. De stadsbuslijnen rijden tijdens de werkzaamheden een andere route.