Gemeente Heerenveen

Persberichten

Gemeente Heerenveen biedt ICCU enige hulp
5/28/2003

Burgemeester en wethouders van Heerenveen willen Procom BV enige ondersteuning bieden bij het opzetten en realiseren van het pilot-project van de ICCU in de gemeente. De hulp betreft de acquisitie van deelnemende bedrijven; de gemeente zal Procom BV in contact brengen met organisaties die hun dienstverlening kunnen aanbieden via de ICCU. Mede gezien de positieve effecten die het project kan hebben op het gebied van energieverbruik en werkgelegenheid is besloten om deze ondersteuning te bieden.

De ICCU werkt als een accu waarin grote hoeveelheden electriciteit en data opgeslagen kunnen worden, die door de gebruiker op elk gewenst moment weer opgevraagd kunnen worden. Zo kan bijvoorbeeld 's nachts stroom worden opgeslagen - tegen nachttarief - en overdag worden gebruikt.

Het pilot-project in Heerenveen zal plaatsvinden onder circa duizend huishoudens en is onder andere bedoeld om de voordelen van de ICCU aantoonbaar te maken. Daarnaast wil Procom in deze fase contacten leggen met diverse organisaties die ook op landelijk - en wellicht internationaal - niveau kunnen bijdragen aan een actieve dienstverlening via de ICCU. Het slagen van het concept is voor een groot deel afhankelijk van het aantal aanbieders dat hun diensten via de ICCU wil aanbieden. Hoe meer bedrijven hun dienstverlening via de ICCU aanbieden, hoe groter de meerwaarde van het product.