Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Oosterhout (28/5)

Oosterhout, woensdag 28 mei 2003

Duidelijkheid over spookrijder
RIJEN: Uit onderzoek van de politie is gebleken dat een 27-jarige man uit Engeland de bestuurder was van de auto die op 6 mei zorgde voor gevaarlijke verkeerssituaties. De man reed rond 22.30 uur op de Bredaseweg ter hoogte van de vliegbasis en raakte op de weghelft voor tegemoetkomend verkeer. Daar kwam hij frontaal in botsing met een andere personenauto.
Uit het onderzoek bleek dat de bestuurder van de Opel Corsa al eerder op de verkeerde weghelft was gesignaleerd en het verkeer daarbij in gevaar had gebracht. Direct na het ongeval was niet duidelijk of de 27-jarige man de bestuurder van de auto was of de bijrijder. Inmiddels heeft de man bekend de bestuurder te zijn. Tijdens het ongeval was hij onder invloed van drugs en alcohol. Hij moet op 18 juni voor de raadkamer verschijnen. Van de bijrijder ontbreekt nog steeds elk spoor. De politie heeft geen duidelijkheid over zijn identiteit.

Snelheidscontroles in Gilze en Rijen
GILZE en RIJEN: De politie hield op 27 mei op verschillende locaties snelheidscontroles. In totaal kregen 31 bestuurders van personenautos een bekeuring voor te hard rijden. In 50-km zones lagen de overtredingen tussen de 57 en 72 kilometer per uur. In de 80-km zones lagen de overtredingen tussen de 87 en 108 kilometer per uur. Tevens werden drie bestuurders van bromfietsen bekeurd. De snelheid van deze voertuigen lag tussen de 65 en 70 kilometer per uur.

Winkeldiefstal
LOON OP ZAND: De politie hield op 27 mei omstreeks 17.45 uur in een supermarkt aan het Oranjeplein een 33-jarige inwoner van Tilburg aan voor diefstal van shampoo, zeeppoeder en haarlotion. Omdat de man een dag eerder voor een soortgelijk feit in Tilburg was aangehouden, heeft hij geen transactie aangeboden gekregen maar een dagvaarding om zich op korte termijn voor de rechter te verantwoorden.

Diefstal personenauto
WAALWIJK: Tussen zondag 25 mei 17.00 uur en maandag 26 mei 10.00 uur werd vanaf een afgesloten terrein aan de Prof. Minckelersweg een auto gestolen. Het betreft een grijze Opel Kadett met kenteken XN-57-DT. De politie heeft de auto landelijk als gestolen gesignaleerd.

Snelheidscontroles in Made
MADE: De politie hield op dinsdag 27 mei van 11.15 uur tot 14.20 uur een snelheidscontrole op de Zuideindsestraat. In totaal zijn 1.169 bestuurder gecontroleerd, 43 kregen een bekeuring. De hoogste snelheid bedroeg 90 km p/u.

Algemene verkeerscontrole in Terheijden
TERHEIJDEN: Op de Bredaseweg hield de politie op dinsdag 27 mei tussen 14.15 uur en 16.30 uur een algemene verkeerscontrole. Hierbij zijn 24 personen bekeurd, onder andere voor het niet dragen van de autogordel / bromfietshelm, te hard rijden en rijden op een onverzekerde brommer.

Ongeval met gestolen auto
WIJK EN AALBURG: In de nacht van dinsdag 27 mei op woensdag 28 mei 2003 vond omstreeks 03.15 uur een ongeval plaats ter hoogte van de kruising N267 met de Groeneweg. Bij het ongeval raakte een man gewond.

De politie wilde de man kort voor het ongeval controleren maar hij negeerde het stopteken en ging er met hoge snelheid vandoor. Toen bleek dat het om een gestolen auto ging. In verband met de hoge snelheid heeft de politie de man om veiligheidsredenen niet verder achtervolgd. Enige tijd later zagen surveillanten de auto op zijn kant op de rijbaan liggen. In de omgeving vonden zij de bestuurder. Die is met botbreuken en longletsel vervoerd naar het ziekenhuis. De politie heeft nog gezocht naar een eventuele bijrijder, maar die is niet gevonden. De identiteit van de man is nog niet vastgesteld.

Binnenbrand in het Hanze College
OOSTERHOUT: Op dinsdagavond 27 mei omstreeks 22.50 uur ontstond een binnenbrandje in een klaslokaal van het Hanze College aan de Bouwlingstraat. De brand is door de Oosterhoutse brandweer geblust. Door de brand is er in het lokaal schade ontstaan aan de vloer en het plafond. De afdeling Forensisch Technisch Onderzoek van de politie is vandaag voor onderzoek ter plaatse geweest, tevens is de politie gestart met een buurtonderzoek.

Auto in brand
OOSTERHOUT: Op dinsdagavond 27 mei omstreeks 23.30 uur stond op de parkeerplaats van de Vijzel een personenauto in brand. De auto werd door de eigenaar geblust en door de brandweer nageblust. De auto is door een takelbedrijf afgevoerd. De politie stelt een onderzoek in.

Aanhouding verdachten poging diefstal pallets
OOSTERHOUT: Op dinsdag 27 mei hield de politie omstreeks 12.00 uur op het terrein van een bedrijf aan de Florijnstraat twee mannen van 20 jaar uit Dordrecht aan. Zij worden verdacht van poging tot diefstal van houten pallets. Na verhoor is aan beide verdachten een dagvaarding uitgereikt en zijn de mannen in vrijheid gesteld.

Bron: Connie Polak