Gemeente Vlieland

Beleid voor zonweringen in de Dorpsstraat
Burgemeester en wethouders hebben op 15 april 2003 "nieuw" beleid voorgesteld voor zonweringen in de Dorpsstraat. Dit beleid, dat door de raad ter kennis is genomen op 26 mei jl. wordt straks opgenomen in de Welstandsnota van de gemeente Vlieland.
Voor de zonweringen is het volgende bepaald:
zonweringen moeten mogelijk zijn in de Dorpsstraat; zonweringen mogen horizontaal, dan wel als markiezen worden uitgevoerd;
zonweringen mogen over de totale breedte of in meerdere gedeelten worden aangebracht, waarbij de symmetrie van het pand moet worden gewaarborgd.
Verder gelden de volgende regels:

1.Voldaan moet worden aan het gestelde in de A.P.V. Vlieland, dat betekent:
o de zonneschermen mogen alleen boven het voetgangersgedeelte worden aangebracht;
o geen onderdeel mag zich minder dan 2.2 meter boven het voetgangersgedeelte bevinden;
o de onderdelen mogen niet verder dan 1.5 meter buiten de opgaande gevel reiken;

2.de kleuren van het beschermd Stads- en Dorpsgezicht (donkergroen en wit) moeten worden aangehouden als kleuren voor de zonweringen;
3.de zonweringen moeten kunnen worden ingeklapt of ingerold, zodat buiten sluitingstijden de zonwering niet meer functioneel wordt gebruikt.
Voor monumenten blijft naast een bouwvergunning tevens een monumentenvergunning voor het plaatsen van zonweringen noodzakelijk!

Dit beleid gaat in met ingang van de dag na deze publicatie. Voor bestaande zonwering geldt dat deze onder het overgangsrecht valt, tenzij de strijdigheid reeds door het college is aangegeven. Voor die gevallen waarbij bovenstaande regeling technisch niet toepasbaar is, kunnen burgemeester en wethouders van de regeling afwijken.
Voor vragen over het vorenstaande kunt u terecht bij de medewerkers van Ruimtelijke Ordening en Bouw- en Woningtoezicht van de gemeente Vlieland telefoon 0562-452719.

Ingekomen
Burgemeester en wethouders van Vlieland maken bekend dat de volgende aanvraag om bouwvergunning is ingekomen:
lichte bouwvergunning:
o P.A. Hoedemaker, voor het plaatsen van een garage/berging op het perceel Midscheeps 8 (ingekomen 26 mei 2003).
Nadere informatie kunt u verkrijgen bij de afdeling Ruimtelijke Ordening op het gemeentehuis.

Oost-Vlieland, 31 mei 2003
Burgemeester en wethouders van Vlieland
R.D. Van der Mark, burgemeester
Mr. B.P. Oosthoek, secretaris

TIJDELIJKE AFSLUITING WEGEN
In verband met verschillende activiteiten in het kader van de Taptoe zijn de komende dagen een aantal wegen tijdelijk afgesloten:

o woensdag 4 juni
In verband met een optreden van diverse amateurkorpsen zal het Kerkplein tussen 19.30 en 22.15 uur afgesloten zijn voor al het gemotoriseerd verkeer;
o donderdag 5 juni
In verband met een optreden van het Trompetterkorps der Bereden Wapenen zal het Kerkplein tussen 19.30 en 22.15 uur afgesloten zijn voor al het gemotoriseerd verkeer;
o vrijdag 6 juni
In verband met de grote Taptoe zal de Kampweg vanaf de Havenweg tussen 19.30 en 22.45 uur afgesloten zijn voor al het gemotoriseerd verkeer;

jaarrekening gemeente Vlieland 2002
Burgemeester en wethouders van Vlieland maken bekend dat overeenkomstig artikel 197 van de Gemeentewet met ingang van 28 mei 2003 ten gemeenthuize voor een ieder ter inzage is gelegd de rekening van baten en lasten over 2002. De jaarrekening wordt aan de gemeenteraad aangeboden ter vaststelling op 30 juni 2003.

Wijziging verordening hondenbelasting en afvalstoffenheffing Op 26 mei jongstleden heeft de gemeenteraad middels een wijzigingsbesluit de verordening afvalstoffenheffing en hondenbelasting aangepast.
In de verordening hondenbelasting wordt de Wet op de dierenbescherming genoemd. Deze wet is inmiddels vervallen. Er geldt nu een Honden-en Kattenbesluit. Middels een wijzigingsbesluit wordt de verordening aangepast.
In de verordening afvalstoffenheffing wordt verwezen naar artikel 10.11 van de Wet Milieubeheer.
Er dient verwezen te worden naar de artikelen 10.21 en 10.22 van de Wet Milieubeheer. Ook deze wijziging is middels een wijzigingsbesluit doorgevoerd.
De wijzigingsverordeningen liggen kosteloos voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis. Tegen betaling van de betreffende leges kunnen afschriften van de verordeningen worden verkregen.

kapvergunning
Burgemeester en wethouders van Vlieland maken bekend dat zij in verband met de uitbreiding van een woning voornemens zijn een kapvergunning af te geven aan:

J.R. Witting, Dennenlaan 24 te Vlieland, ten behoeve van het kappen van:

o 19 Dennen aan het perceel Dennenlaan 24;

Een ieder wordt in de gelegenheid gesteld binnen twee weken na publicatie van het voornemen tot vergunningverlenen zijn/haar zienswijze schriftelijk kenbaar te maken bij het college van burgemeester en wethouders van Vlieland, Postbus 10, 8899 ZN Vlieland. Informatie betreffende bovengenoemde aanvraag om een kapvergunning kan desgewenst worden verkregen op de gemeentesecretarie.

Vergunningen
Burgemeester en wethouders van Vlieland maken bekend dat zij een aanlegvergunning hebben verleend aan:

o Vitens, voor het aanleggen van een riolering ten behoeve van een container op het Vuurboetsplein

Belanghebbenden kunnen tegen bovengenoemde besluiten binnen zes weken na de datum van deze publicatie bij
burgemeester en wethouders van Vlieland schriftelijk gemotiveerde bezwaren indienen (postadres: Postbus 10, 8899 ZN Vlieland). Informatie kunt u desgewenst verkrijgen bij de afdeling Ruimtelijke Ordening.

Oost-Vlieland, 31 mei 2003
Burgemeester en wethouders van Vlieland
R.D. Van der Mark, burgemeester
Mr. B.P. Oosthoek, secretaris

Besluiten raadsvergadering 26 mei 2003
De raad van de gemeente Vlieland, bijeen gekomen in een openbare vergadering op 26 mei 2003, heeft de hierna volgende besluiten genomen:


1.Het ongewijzigd vaststellen van de notulen van de raadsvergadering van 28 april 2003;

2.Het vaststellen van de verordening afvalstoffenheffing 2003 na wijziging van de Wet Milieubeheer;

3.Het vaststellen van de verordening hondenbelasting 2003 in verband met de intrekking van de Wet op de dierenbescherming;
4.Het vaststellen van een wijziging in de IZA-Nederland regeling als gevolg van de fusie van de werkorganisatie van IZA met die van VGZ;
5.Het goedkeuren van de begroting 2003 en de tarieven 2003 van de Stichting Aanloophaven Vlieland;

6.Het opheffen van de gemeenschappelijke regeling "Gemeenschappelijk Afstemmingsorgaan Onderwijsbegeleiding Friesland".

De Verordening afvalstoffenheffing 2003 en de Verordening hondenbelasting 2003 treden in werking met ingang van de eerste dag na die van bekendmaking. De volledige tekst van de beide verordeningen kan tijdens kantooruren op het gemeentehuis worden ingezien.

De gemeenteraad van Vlieland,
Griffier, Voorzitter,
R.A. Lanting R.D. van der Mark.

MANDATERINGSBESLUIT
Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Noardwest Fryslân.

Het dagelijks bestuur van de Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Noardwest Fryslân maakt op grond van Artikel 139 van de Gemeentewet bekend, dat het in de vergadering van 14 mei 2003 heeft vastgesteld;

Mandateringsbesluit 2003

Het besluit is per 15 mei 2003 in werking getreden. Het op 27 februari 2001 vastgestelde besluit wordt gelijktijdig ingetrokken. Het besluit ligt vanaf de dag na deze publicatie tot woensdag 18 juni 2003 kosteloos ter inzage op het directiesecretariaat van de Dienst, Harlingerweg 18 te Franeker en op de gemeentehuizen van het Bildt, Harlingen, Menaldumadeel en Vlieland.

WERKZAAMHEDEN FIETSPAD
Komende maandag wordt begonnen met het aanbrengen van nieuwe schelpen op het fietspad Ankerplaats-Posthuys. Dit zal voor de fietser enig ongerief opleveren. Met enig lokaal kluunwerk blijft het pad voor de gemotiveerde fietser wel bruikbaar. In week 26 zal het werk gereed zijn.