Politie Midden- en West Brabant

Perbericht District Breda (28/5)

Breda, woensdag 28 mei 2003

Politie houdt twee zwervers aan na opstootje opvangcentrum

BREDA: De politie heeft gisteravond in een opvangcentrum aan de Slingerweg twee zwervers aangehouden. De mannen waren aan het vechten met elkaar, bovendien bleek een van de mannen over een mes met boksbeugel te beschikken.

De politie kreeg dinsdagavond omstreeks 21.00 uur een melding dat twee mannen aan het vechten waren in het opvangcentrum voor daklozen aan de Slingerweg. Er zou daarbij met stoelen worden gegooid. Ter plaatse zagen de agenten dat de beide mannen in een aan de kantine grenzende ruimte aan het vechten waren. De politie heeft de mannen uit elkaar gehaald. De politie heeft één van de mannen gefouilleerd omdat hij volgens de ander over een mes zou beschikken. Bij het onderzoek troffen de agenten een mes aan met een stootplaat en geïntegreerde boksbeugel. Het bij zich hebben van een dergelijk wapen is strafbaar ingevolge de Wet Wapens en Munitie. Deze verdachte, een 25-jarige zwerver is daarop aangehouden. De andere ruziemaker, een 31-jarige zwerver heeft de politie ook aangehouden. Nadat hij hoorde van een medewerker dat hij er vannacht niet meer in kwam, ging hij over de rooie en wilde hij opnieuw de strijd aangaan met de al aangehouden andere zwerver omdat die was begonnen. Beide mannen hebben vannacht onderdak gekregen in het cellencomplex.

Dief betrapt op stelen van aluminium en ijzer

BREDA: Een 49-jarige zwerver is gisteravond omstreeks 19.30 uur betrapt op het stelen van ijzer en aluminium vanaf een bouwterrein aan de Grenssteen. Drie mensen van het bouwbedrijf reageerden op een telefoontje van een getuige dat er een ongewenst persoon op het bouwterrein liep. Zij zagen dat een dief het terrein was opgekomen en metalen op een steekwagen laadde. De dief probeerde er nog vandoor te gaan en dreigde de mannen met een stuk hout. Op dat moment arriveerden agenten waarna de zwerver van verdere acties afzag en kon worden aangehouden.

Politie pakt drie verdachten van beroving op

BREDA: De politie heeft drie jongens, allen 17 jaar, uit Breda aangehouden die verdacht worden van de poging tot beroving op de Moerlakenbrug van een 23-jarige Bredanaar. Twee verdachten werden gisteren aangehouden. De derde verdachte meldde zich vanmorgen op het politiebureau.

Gistermorgen fietste een 23-jarige Bredanaar omstreeks 10.45 uur, over fietspad van de Moerlakenbrug in de richting van de Terheijdenseweg. Boven op de brug blokkeerden drie jongens het fietspad. Nadat hij daarvoor stopte, eiste één van de daders direct zijn telefoon, terwijl een van de andere jongens geld wilde zien. Een van de rovers gaf daarop het slachtoffer twee vuistslagen in het gezicht, die daardoor viel. Nadat hij was opgestaan, verweerde hij zich en gaf een van zijn belagers een klap. Daarop trok een van de jongens volgens de aangever een mes. Het slachtoffer slaagde er vervolgens in zijn fiets te pakken en weg te rijden. Hierna meldde hij het voorval bij de politie. Aan de hand van de opgegeven signalementen stelden diverse surveillancewagens een onderzoek in. Agenten zagen drie jongens rijden over de Mauritsstraat. Zij noteerden de personalia en kleding. Op dat moment hadden zij onvoldoende aanwijzingen om het drietal aan te houden. Later toen de aangifte werd opgenomen bleek dat het drietal toch als verdachten kon worden aangemerkt. In overleg met de Officier van Justitie is men daarop tot aanhouding overgegaan. De verdachten zijn ingesloten.

Man aangehouden voor vonnis

BREDA: De politie heeft vanmorgen op de Karrestraat een 32-jarige Bredanaar aangehouden omdat deze nog een straf van 7 dagen moest uitzitten. Agenten waren op de man attent gemaakt omdat hij geprobeerd zou hebben een fiets te stelen. Uit onderzoek bleek echter dat de man alleen bij fietsen had staan kijken. De man is ingesloten in een cellencomplex.

Diefstal 2 vrachtauto`s

BREDA: Vanachter een poort aan de Ceresstraat zijn weggenomen een bestelauto, merk Mitsubishi, vvk BL-XD-18 en een vrachtauto Mitsubishi, vvk 14-BH-LT. Beide voertuigen zijn wit van kleur.

Diefstal van klassieke auto`s

KLUNDERT: Op dinsdag 27 mei is aangifte gedaan van diefstal van twee klassieke auto`s aan de Fazantweg te Klundert. Het gaat hier om een personenauto, Mercedes 190 SL, kleur grijs en om een personenauto, Porsche, kleur rood.

Men is op het afgesloten terrein gekomen door de aldaar aanwezige omheining te vernielen. Genoemde auto`s waren nog maar net ingevoerd en niet voorzien van een Nederlands kenteken.

Inbraak bedrijf

MOERDIJK: Afgelopen nacht is ingebroken in een kantoorunit bij een bedrijf aan de Middenweg te Moerdijk. Men is binnen gekomen door over het aanwezige hekwerk te klimmen en vervolgens werd een bovenraam van het kantoor unit open gebroken. Uit het kantoor unit zijn computers gestolen.

Inbraak bedrijf en diefstal auto

ZEVENBERGEN: Afgelopen nacht is eveneens ingebroken in een bedrijf aan de Touwslagerij te Zevenbergen. Aldaar was een ruit ingeslagen van een roldeur om die vervolgens te openen. Vervolgens is uit de garage een auto gestolen en was een auto klaar buiten weggezet. De gewaarschuwde eigenaar en politie troffen buiten namelijk nog een auto met draaiende motor aan. Later de nacht werd de gestolen auto aangetroffen op de Provinciale Weg te Wagenberg. De auto is inmiddels getakeld en veilig gesteld.

Inbraak Fort Sabina

WILLEMSTAD: Is woensdag 28 mei 2003 aangifte gedaan van inbraak en diefstal goederen bij Fort Sabina te Willemstad. Aldaar is men via een opening van het hekwerk het terrein opgekomen en heeft men toen een deur open gebroken. Door een slot af te breken, kon men in een berging komen waar gereedschap lag en heeft men een grote hoeveelheid gereedschap gestolen, waaronder boormachines, schaafmachine en andere gereedschappen. De totale waarde van de diefstal is niet bekend.

Vermiste man weer terecht

ZEVENBERGEN: De vermiste man J.E. uit Zevenbergen heeft zich vandaag weer gemeld bij zijn familie. Voor hem wordt op dit moment medische opvang geregeld. De man is aangetroffen in Breda.

Bron: Willem van Hooijdonk