Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Bergen op Zoom (28/5)

Bergen op Zoom, woensdag 28 mei 2003

Politie houdt wraakzuchtige man aan

BERGEN OP ZOOM: In de nacht van dinsdag op woensdag meldde een bezorgde buurtbewoner omstreeks 1.00 uur dat zich in de omgeving van een bedrijfspand aan de Koning Willem II straat een persoon verdacht ophield. De politie ging direct ter plaatse en trof een 51-jarige man uit Bergen op Zoom aan. Deze man bleek met een wraakaktie bezig te zijn tegen de gebruikers van het betreffende pand en had onder andere via de brievenbus chloor naar binnen gegooid. Tevens had deze man een papier met bedreigende tekst tussen de deur gestopt. De man is na zijn aanhouding overgebracht naar het bureau en aldaar voor nader verhoor ingesloten.

Politie houdt auto-inbreker aan

BERGEN OP ZOOM/ROOSENDAAL: Tijdens een surveillance werd in de nacht van dinsdag op woensdag rond 4.30 uur in Roosendaal een verdacht voertuig gesignaleerd. In het voertuig werd een 19-jarige man uit Roosendaal aangetroffen. Tijdens het ingestelde onderzoek werden in de laadruimte van de auto een autoradio, een complete hoedenplank met speakers, een subwoofer en een versterker aangetroffen. De man is hierop aangehouden. Tijdens het verhoor verklaarde de verdachte de goederen uit een auto in Bergen op Zoom ontvreemd te hebben. In de loop van de ochtend is in dit onderzoek eveneens een 24-jarige man uit Roosendaal aangehouden, die wellicht ten tijde van de diefstal in het gezelschap van de verdachte was. Ondanks het ingestelde onderzoek is het de politie nog niet bekend waar de diefstal werd gepleegd. Ook is nog onbekend aan wie de gestolen goederen toebehoren.

Snelheidscontrole

HUIJBERGEN: Dinsdagmiddag heeft de politie tussen 16.00 en 17.00 uur een snelheidscontrole gehouden in de 30 km-zone op de Westerstraat. Van de 50 gecontroleerde voertuigen bleken er 13 in overtreding te zijn. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 59 km per uur.

Man raakt gewond bij arbeidsongeval

OUDENBOSCH: Op woensdagochtend 28 mei omstreeks 8.30 is een 19-jarige jongeman bedolven onder een laag aarde toen hij bezig was een sleuf te graven aan de C. Raaymakerslaan te Oudenbosch. Op het moment van instorten van de sleuf stond de man ongeveer 1.50 tot 1.80 meter onder maaiveld. Door de zandverschuiving die dit met zich meenam, raakte hij onder een behoorlijke laag grond bedolven. Enkele collega`s van de man, die daar werkzaamheden aan het verrichten waren, bedachten zich geen moment en begonnen direct met het uitgraven van hun collega. Dit lukte gedeeltelijk; de man bleef echter met zijn onderlichaam in de grond zitten. De GGD, die met twee ambulances ter plaatse kwam, heeft het slachtoffer gestabiliseerd en de brandweer van Oudenbosch heeft hem uiteindelijk uit zijn benarde positie weten te bevrijden. De jongeman is voor verdere behandeling naar het ziekenhuis te Roosendaal gebracht. In de loop van de dag bleek dat hij er, met een gebroken onderbeen, relatief goed vanaf is gekomen. Het is nog niet bekend waarom de wand instortte. Door de arbeidsinspectie is een nader onderzoek naar het ongeval ingesteld.

Lekke gasleiding

RUCPHEN: Op dinsdagavond kreeg de politie kort na 22.00 uur de melding dat tijdens graafwerkzaamheden in een voortuin van een woning aan de van Marxhemstraat in Rucphen per ongeluk een gasleiding was lekgestoken. Toen de politie arriveerde, waren al twee brandweerauto`s ter plaatse. Door Intergas/Essent werd de gasleiding afgesloten. Woensdag zou in de loop van de dag een reparatie van de leiding plaatsvinden.

Bron: Manon Ostendorf