Ingezonden persbericht


28 mei 2003
PERSBERICHT

Nederland "gets hot" voor EK en OKT

Tijdens een persconferentie in het gemeentehuis van Haarlem hebben wethouder Sport Pieter Barnhoorn en voorzitter Stichting Internationale Baseball Evenementen Nederland Bert Paalman vanmiddag een samenwerkingscontract getekend. Haarlem fungeert als centrale speelstad van het Europees Kampioenschap Baseball en Olympisch Kwalificatie Toernooi Baseball. De wethouder Sport noemde de Spaarnestad "van oudsher de stad voor honkbal en softbal". Hij is daarom bijzonder trots dat beide toernooien in zijn stad plaatsvinden. "Ook tijdens het WK in 2005 zijn we gaststad", voegde hij er aan toe. Barnhoorn vindt dat topsportevenementen belangrijk zijn voor een stad. Ze geven een impuls voor de breedtesport en trekken bezoekers en toeristen naar de stad. Wat het Pim Mulier Stadion betreft, zal deze A-honkballocatie aangepast worden aan de meest moderne eisen. "Daar gaan we voor zorgen om de stad en de sport zo optimaal mogelijk te presenteren".

Bert Paalman gaf een update van de stand van zaken rond de organisatie van beide toernooien:

Commercieel

Wat de sponsoring betreft lopen de zaken boven verwachting. We zijn momenteel in een afrondende fase met een hoofdsponsor. Het ziet er op dit moment zeer positief uit en naar het zich nu laat aanzien zullen wij de komende week overgaan tot het tekenen van het contract en onze nieuwe hoofdsponsor presenteren. "Het bedrijfsleven heeft veel interesse voor de twee evenementen. Niet alleen in geldelijke bijdragen, maar ook bijvoorbeeld d.m.v. bartering. Er wordt goed gebruik gemaakt van de business units. Dit gebeurt ook door verenigingen. Dat geeft vertrouwen".

Publieke belangstelling

Het publiek heeft inmiddels ook aangegeven "hot" voor de beide toernooien te zijn. Sinds 16 mei kunnen er kaarten gereserveerd worden bij De Reserveerlijn via de website (www.ecbaseball2003.com), via de telefoon of bij enkele voorverkoopadressen. In een mum van tijd zijn er een groot aantal kaarten de deur uit gegaan. Met nog zo'n anderhalve maand te gaan is al ruim 10% van het begrote aantal kaarten verkocht. Belangrijke bijdrage leveren daarbij de ambassadeurs bij de verenigingen in het hele land. Zij zijn het aanspreekpunt voor de leden voor informatie over beide toernooien. Niet alleen voor de kaartverkoop, maar ook voor de speciale arrangementen voor teams, themadagen en overige 'kortings'acties.

Media

De NOS is partner voor de verslaglegging van beide toernooien. Afgesproken is minimaal zes uur zendtijd aan het honkbal te besteden. Sportweek stuurt naar alle leden van de KNBSB een preview over het EK en OKT. Langzamerhand wordt de overige media zich ook bewust van deze prachtige twee toernooien in Nederland. "Wij hopen op korte termijn ook op hen te kunnen rekenen. Niet alleen tijdens, maar ook vooraf aan het EK en OKT. Op die manier kunnen we ook de niet honkballiefhebbers naar de stadions trekken. Om de sport te promoten in een prachtige ambiance".

Publiciteit

De website www.ecbaseball2003.com wordt zeer regelmatig ge-update. Met standaard informatie, nieuws, artikelen uit de media, wisselende achtergrondverhalen, wetenswaardigheden, links naar andere sites, een vraagbaak enz. Ook tijdens de toernooien zullen resultaten, verslagen en stats worden gepubliceerd. Begin juni verschijnt de gratis hand out. Alle informatie in de vorm van een handig zakboekje. Nieuwe folders worden verspreid en de verenigingen krijgen een EK/OKT tape toegezonden om op de terreinen af te spelen. Nederland "gets hot" voor het EK en OKT!