Korps: Brabant-Noord, plaats: `s-Hertogenbosch 28-05-2003 Persberichten District Den Bosch

VERDACHTEN HANDEL IN HARDDRUGS AANGEHOUDEN, `s-Hertogenbosch

De districtsrecherche van de politie District Den Bosch heeft gisterenmiddag op het woonwagenkamp aan de Donkse Dreef in `s-Hertogenbosch vier verdachten aangehouden in verband met handel in harddrugs.Uit rechercheonderzoek bleek dat een 45-jarige bewoner van het kamp en zijn 44-jarige vrouw zich bezig zouden houden met handel in harddrugs. Het tweetal is terplaatse aangehouden. In de woonwagen is een handelsvoorraad van enkele tientallen grammen heroïne en cocaïne en een geldbedrag van ruim EUR 10.000,= aangetroffen en inbeslaggenomen. Verder zijn een 34-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats en een 48-jarige Bosschenaar in verband met deze zaak aangehouden. Alle vier de verdachten zijn voor nader onderzoek inverzekeringgesteld.

BEWONER WEET INBREKER AAN TE HOUDEN, `s-Hertogenbosch

Dinsdagmiddag heeft een 38-jarige bewoner van een woning aan de Derde Buitenpepers in `s-Hertogenbosch een 32-jarige Bosschenaar weten aan te houden voor een inbraak in zijn woning. De man betrapte de verdachte in zijn woonkamer. De verdachte sloeg op de vlucht en gooide onderweg een in de woning gestolen GSM weg. De bewoner wist de man uiteindelijk op de Adriaan van Ostadestraat aan te houden. Hij waarschuwde de politie die de man daarop insloot.

STREMMING N50 DOOR VERKEERSONGEVAL, Rosmalen

Woensdagmorgen heeft een verkeersongeval tussen vier voertuigen op de N50 in Rosmalen ervoor gezorgd dat de rijbaan van de N50 richting Oss twee uur gestremd is geweest waardoor lange files ontstonden. Een 20-jarige vrachtwagenchauffeur uit Woerden reed op de N50 vanaf de Deken van Roestellaan in de richting van de Vliertwijksestraat en zag te laat dat een voor hem rijdende vrachtwagen remde. Hij reed achterop deze vrachtwagen bestuurd door een 37-jarige chauffeur uit Vaals, die op zijn beurt achterop een personenauto van een 34-jarige man uit Vaals reed, waarna deze tegen de vrachtauto van een 37-jarige chauffeur uit Wijchen tot stilstand kwam. Alle voertuigen liepen behoorlijke schade op. De rijbaan richting Oss raakte daardoor ruim twee uur gestremd.

RIJDEN ONDER INVLOED, `s-Hertogenbosch

Van dinsdag op woensdag is een 20-jarige inwoner uit Rosmalen op de Vughterweg in `s-Hertogenbosch bekeurd voor het rijden in een auto onder invloed van alcohol. Naast een bekeuring kreeg hij een rijverbod.

MOTORRIJDER GEWOND NA ONGEVAL, `s-Hertogenbosch

Dinsdagmiddag is een 25-jarige Bossche motorrijder op de kruising van de Oude Vlijmenseweg met de Diezekade in `s-Hertogenbosch gewond geraakt nadat hij de macht over het stuur was kwijtgeraakt. Het slachtoffer reed vermoedelijk met hoge snelheid over de Diezekade in de richting van de Oude Vlijmenseweg. Bij een remanoeuvre verloor hij de macht over het stuur, reed tegen een vluchtheuvel en kwam ten val. Hij is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het Jeroen Boschziekenhuis.

ILLEGALE VREEMDELING AANGEHOUDEN, `s-Hertogenbosch

Dinsdagavond is op het NS-station in `s-Hertogenbosch een 21-jarige inwoner uit Benin aangehouden. De man reisde met een vervalst reisdocument en stond gesignaleerd omdat hij niet in Nederland mag verblijven. Hij is ingesloten door de Vreemdelingendienst.