SCO sluit tweede kwartaal winstgevend af

Amsterdam, 28 mei 2003 - De SCO Group (Nasdaq: SCOX) heeft de resultaten bekendgemaakt over het tweede kwartaal van fiscaal jaar 2003, dat eindigde op 30 april. De nettowinst bedroeg 4,5 miljoen US$, ofwel 0,33 US$ per aandeel, op een omzet van 21,4 miljoen US$. Over hetzelfde kwartaal vorig jaar rapporteerde SCO nog een nettoverlies van 6,6 miljoen US$, ofwel 0,47 US$ per aandeel, op een omzet van 15,5 miljoen US$. In het tweede kwartaal van 2003 bedroeg de omzet uit besturingssystemen 13,1 miljoen US$. De overige 8,3 miljoen US$ was afkomstig uit het SCOsource-initiatief.

Darl McBride, CEO van SCO: "Deze positieve kwartaalcijfers hebben onze financiële positie sterk verbeterd. Voor het eerst in de geschiedenis van SCO hebben we een kwartaal winstgevend afgesloten. Dit kwartaal zijn ook de eerste twee licentieovereenkomsten afgesloten door de SCOsource-divisie, die ons bedrijf 8,8 miljoen US$ in cash hebben opgeleverd. In totaal hebben deze licenties 6,1 miljoen US$ bijgedragen aan onze brutowinst."

McBride vervolgt: "Naar verwachting sluiten we het derde kwartaal dit jaar af met een omzet tussen de 19 miljoen en 21 miljoen US$, waarvan éénderde afkomstig zal zijn uit de divisie SCOsource."

Conference call
Vandaag, 28 mei om 17.00 uur (Nederlandse tijd), geeft SCO een toelichting op deze kwartaalcijfers. Graag nodigen wij u uit aan deze telefonische conferentie deel te nemen. U kunt vandaag vanaf 16.55 uur inbellen op telefoonnummer 001-719-457-2645, toegangscode 728441.

Het is ook mogelijk om via een webcast aan de conferentie deel te nemen, namelijk via http://ir.sco.com/conference.cfm of http://www.companyboardroom.com. Bent u op 28 mei verhinderd, dan kunt u gebruikmaken van de playback service, die 48 uur na de conference call actief is via http://ir.sco.com/conference.cfm.

Het volledige Engelstalige persbericht (inclusief condensed consolidated balance sheets) is te vinden op http://ir.sco.com/ReleaseDetail.cfm?ReleaseID=110093

Over SCO
The SCO Group (NASDAQ: SCOX), eigenaar van het UNIX-besturingssysteem, levert UNIX-oplossingen en -diensten aan bedrijven. Het hoofdkantoor van SCO bevindt zich in Utah (VS). Het bedrijf wordt in 82 landen vertegenwoordigd en heeft meer dan 16.000 resellers wereldwijd. SCO Global Services biedt resellers en klanten gelokaliseerde ondersteuning en diensten. Meer informatie is beschikbaar via http://www.sco.com.