Gemeente Sittard-Geleen


Sittard-Geleen d.d. 27 mei 2003

1. Bouwaanvraag voor uitbreiding van De Baenjehof, stadsdeel Sittard (weth. Hanssen).
Beslissing:

1. De gemeenteraad wordt middels een raadsvoorstel verzocht om een voorbereidingsbesluit te nemen voor het desbetreffende perceelsgedeelte van De Baenjehof aan de Schuttestraat 2, stadsdeel Sittard;

2. De raad wordt tevens verzocht om de vrijstellingsbevoegdheid ex. art. 19, lid 1 Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) te delegeren aan het college.

3. Bij het ter inzage leggen moet rekening worden houden met de vakantieperiode.


2. Jaarverslag 2002 Educatie (weth. Lemmens). Beslissing: het jaarverslag 2002 Educatie is voor kennisgeving aangenomen.


3. Straatnaamgeving (weth. Lennertz).
Beslissing:

1. Er wordt geen straat vernoemd naar oud-international Willy Dullens;

2. In het nieuwe deel van De Baandert wordt t.z.t. de zogeheten 'walk of fame' geprojecteerd.


4. In nieuwbouwplan wijk Kollenberg, stadsdeel Sittard, de vierde straat vernoemen en aan twee nieuwbouwcomplexen te Sittard straatnamen toekennen (weth. Lennertz).
Beslissing:

1. De vierde straat in het nieuwbouwplan van wijk Kollenberg, stadsdeel Sittard, krijgt de naam Stanislasstraat in plaats van Helga Paetzoldstraat;

2. Het nieuwbouwproject stadsdeel Geleen, omvattend 21 huurwoningen, 34 koopwoningen, de cultuurcluster van bibliotheek, muziekschool, De Hanenhof en Omroep Start, wordt als complex geadresseerd aan de nieuw te benoemen straat Herenhof;
3. Het nieuwbouwcomplex van 37 woningen aan de Geldersestraat te Sittard, in het objectenregister wordt opgeneoen aan een nieuw adres met de straatnaam Gelderhof.


5. Restauratie en plaatsing klok (weth. Lennertz). Beslissing: akkoord met restauratie van klok Wilhelmus Wessels en plaatsing in het stadsdeel Geleen.


6. Notariële splitsingsakte mbt. Geplande cultuurcluster c.a. te Geleen (weth. Lennertz).
Beslissing: akkoord met het notariële transport van de splitsingsakte en de kadastrale inschrijving van die akte (plus bijbehorende tekening) ten behoeve van de toekomstige onderverdeling van de huidige "Hanenhoflocatie"in twee (hoofd-) appartementsrechten te weten:

1. Appartementsrecht 1, recht gevende op het uitsluitend gebruik van de ter plaatse geplande culturele ruimten en horecaruimten c.a.;

2. Appartementsrecht 2, recht gevende op het uitsluitend gebruik van de ter plaatse geplande vijfenvijftig woningen met bergingen en een parkeergarage c.a.


7. Huisvesting Gilde opleidingen in Parklaan 4 (weth. Martens).
1. Akkoord met huisvesting van Gilde Opleidingen in Parklaan 4 (ged.), totdat huisvesting op de "zorgboulevard" beschikbaar is;
2. Akkoord met een huurovereenkomst en een huurprijs van EUR 228.450,00 , welke jaarlijks geïndexeerd wordt;
3. Akkoord met besprekingen met Leeuwenborgh Opleidingen over verhuur van de rest van Parklaan 4, waarbij gestreefd wordt naar een huuropbrengst van EUR 61,00 per m2, ofwel EUR 79.300,00 per jaar;

4. Akkoord met marktconforme verkoop G. van Hövellstraat 2/Kastanjelaan 3 en de opbrengst overeenkomstig het plan van aanpak Vastgoed fase 1 primair aanwenden om het verlies van het positief exploitatiesaldo op dit pand goed te maken;
5. Akkoord met sloop van Holleweg 34; over verkoop tbv. woningbouw en bestemming van de opbrengst zal nog onderzoek en rapportage volgen van SO.


8. Vaststellen exploitatieopzet en exploitatiegebied Middengebied ingevolge de exploitatieverordening (weth. Martens). Beslissing:

1. Vaststellen exploitatieopzet en exploitatiegebied ingevolge de exploitatieverordening conform calculatie en tekening;
2. Besluit conform de Awb publiceren conform concept.

9. Aankoop perceel agrarische grond te Munstergeleen (weth. Martens). Beslissing: bij gunning akkoord met de aankoop van het perceel Munstergeleen, sectie S, nummer 249, van familie Halmans.


10. Jaarverslagen VVV Zuid Limburg 2000 en 2001, incl. Jaarrekening en accountantsverklaring (weth. Martens) .
Beslissing:

1. Kennisgenomen van de Jaarverslagen VVV Zuid Limburg;
2. De subsidie 2000 definitief vast te stellen op f 195.561,00 (EUR 88.741,71) en 2001 op EUR 91.664,-;
3. De VVV Zuid Limburg berichten middels bijgaande brief, waarin: a. ·De waardering wordt uitgesproken voor het vele werk dat de afgelopen jaren is verricht om te komen tot een regionale VVV. b. De subsidiebedragen definitief worden vastgesteld. c. Een tweetal aanbevelingen worden meegenomen bij de evaluatie VVV Zuid Limburg, namelijk dat de toekomstige jaarverslagen in de vorm van een evaluatie, zowel financieel als beleidsmatig, worden aangeboden en dat op termijn wordt gekomen tot contractafspraken tussen VVV Zuid Limburg en de deelnemende gemeenten. d. Een goedkeuringsbrief wordt gevraagd waaruit blijkt dat de Jaarverslagen zijn vastgesteld door het Stichtingbestuur VVV Z.L.


11. Schriftelijk verzoek tot aankoop strook grond aan de achterkant van woning adres Annastraat 15 te Geleen (weth. Martens). Beslissing: verzoek afgewezen.


12. Verkoop strook grond naast woning Staai 10 en achter de woning aan Staai 2 te Grevenbicht (weth. Martens).
Beslissing:

1. Akkoord met verkoop van ca. 70 m2 aan de heer Hunnekens voor EUR 80,00 per m2 (k.k.);

2. Akkoord met verkoop van ca. 19 m2 aan de heer Krekels voor EUR 80,00 per m2 (k.k.).


13. Aanbestedingsresultaat en opdrachtverstrekking reconstructie en herinrichting Veestraat (weth. Den Rooijen). Beslissing:

1. Kennisgenomen van het aanbestedingsresultaat;
2. Gebr. Kurvers te Heerlen opdracht verstrekt voor de uitvoering van het bestek nr. 2003-01 ad. EUR 482.900.- excl. BTW.


14. Alsnog uitvoering bodemonderzoek H. Hermanslaan/Geenstraat Binnen het eigen ISV bodembudget (weth. Den Rooijen). Beslissing: akkoord met de uitvoering van het bodemonderzoek en de kosten ten laste te brengen van het gemeentelijke ISV bodembudget


15. Deelname Streekomroep Start aan Glenrothes 2003 (weth. Wagemans). Beslissing:

1. Akkoord met deelname van 4 medewerkers van de Streekomroep Start aan de Jeugdolympiade Glenrothes 2003;
2. De officiële delegatie reist per vliegtuig.

16. Aanschrijving bestuursdwang tot verwijdering van afval/vuilstort.(burgemeester)
Beslissing:
De eigenaar/gebruiker van het perceel Burg.Lemmensstraat 227 te Geleen aan te schrijven tot verwijdering van alle afval, vuilstort, uiterlijk binnen 1 week na verzenddatum van het besluit.


17. Openbare besluitenlijsten van GS van 22 en 29 april en 6 mei 2003 en de besluitenlijst van het DB van 28-04-03 (burgemeester). Beslissing: kennisgeving.


18. Vaststelling openbare lijst van besluiten van B&W d.d.27 mei 2003 (burgemeester).
Beslissing: vastgesteld.


19. Lijst uitnodigingen.