Nieuwsbericht

woensdag, 28 mei 2003, 17.00 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Omstanders schieten te hulp bij beroving
Alkmaar, 27 mei 2002.
Twee jongens uit Vinkenveen, van 17 en 15 jaar, zijn aangehouden nadat zij zondagmiddag een 72-jarige vrouw uit Alkmaar van haar tas hadden beroofd. Dit gebeurde op de Lyceumstraat omstreeks 16.00 uur. Het slachtoffer liep daar, toen plotseling het hengsel van haar tas werd doorgesneden. Tegelijkertijd werd zij met veel kracht op de grond geduwd. Zij bezeerde haar hoofd en heup. Haar tas was meegenomen. Omwonenden zagen twee jongens door de straat rennen. Toen zij een kijkje namen, vonden zij het slachtoffer op de grond. Zij bedachten zich geen moment en renden achter de jongens aan. Een van hen kregen zij te pakken en droegen hem over aan de inmiddels gearriveerde politie. De jongen bekende betrokken te zijn geweest bij de beroving. Naar aanleiding van zijn verklaring heeft de politie de (mede)dader aan kunnen houden. De beide verdachten waren het weekend op familiebezoek in Alkmaar. Zij zijn overgedragen aan het Parket in Utrecht.
Het 72-jarige slachtoffer maakt het redelijk. Zij heeft haar ribben gekneusd.

Grote verkeers- en bromfietscontrole
Alkmaar, dinsdag 27 mei 2003.
Op de Zeswielen en Frieseweg is van 13.00 tot 16.00 uur een grootscheepse verkeers- en bromfietscontrole gehouden. Daarbij zijn in totaal 79 bekeuringen uitgedeeld. Daarvan zijn er 40 voor een te hoog vermogen van de bromfiets, 7 voor het niet dragen van een helm en 17 voor het niet dragen van een autogordel. Een 23-jarige bromfietser uit Alkmaar kan door zijn gedrag de schade van een omgevallen politiemotor vergoeden. Hij had aan de agent zijn bromfietscertificaat gegeven, maar griste dit weer uit diens handen en wilde ervan door gaan. Bij het tegenhouden van de bromfietser viel de motor om.

Taxi's onder de loep
Castricum, Heiloo, Akersloot en Limmen, dinsdag 27 mei 2003. In samenwerking met de Inspectie van Verkeer&Waterstaat, afdeling Taxivervoer, heeft de politie 30 taxi's van diverse taxibedrijven gecontroleerd. In totaal zijn er 6 processen-verbaal uitgeschreven. 3 voor het niet hebben van een geldige keuring voor de taxameter, 3 voor het niet in bezit hebben van een chauffeurspas (boete 237 euro) en 1 voor het niet invullen van de werkmap door de chauffeur.

Verkeerscontroles
Alkmaar, dinsdag 27 mei 2003.
Op de Helderseweg is tussen 16.15 en 17.15 uur gecontroleerd op snelheid. Daarbij zijn drie processen-verbaal uitgeschreven. Bergen, Schoorl, Egmond aan Zee, dinsdag 27 mei 2003. Een grote verkeerscontrole heeft tussen 13.45 en 20.30 uur plaats gevonden op de Van Blaaderenweg en Bergerweg in Bergen, de Voorstraat en Dr. Wiarda Beckmanlaan in Egmond aan Zee en op de Rijksweg in Schoorldam. In totaal werden 69 processen-verbaal uitgedeeld. De meerderheid daarvan geldt het niet dragen van een gordel (49).

Inbraak woning
Alkmaar, dinsdag 27 mei 2003.
In een woning aan de Melis Stokelaan is ingebroken tussen 13.15 en 15.00 uur. De inbreker is de voordeur binnen gekomen door het slot te forceren. Gemist worden sieraden, een computer systeemkast en cheques.

Invalidenwagen gestolen
Alkmaar, dinsdag 27 mei 2003.
Uit een schuur van een woning aan de Eggestraat is een invalidenwagen, merk Booster gestolen. Dit is tussen 01.00 en 05.10 uur gebeurd. De invalidenwagen is groen van kleur met een grijze stoel en voert het kenteken MRD-238. De dief heeft het slot van de tuindeur geforceerd om bij de schuur te komen.

Drankrijder bekeurd
Bergen, dinsdag 27 mei 2003.
Op de Kanaaldijk is rond 19.30 uur een drankrijder aangehouden. De 57-jarige man uit Schoorl blies 285 ug/l (tot 220 ug/l is toegestaan). De man werd heengezonden met een bon.

Belediging van agent
Alkmaar, dinsdag 27 mei 2003.
Op de Kruseman van Eltenweg is een 37-jarige fietser uit Alkmaar aangehouden. Agenten hadden hem en zijn vriendin gevraagd de fietsverlichting aan te doen. Daaraan werd geen gehoor gegeven. Bij de staande houding werd de fietser beledigend. Daarop is hij aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hij krijgt een proces-verbaal. Zijn vriendin kreeg een bekeuring voor het zich onttrekken van de staande houding.

Dronken man aangehouden
Alkmaar, dinsdag 27 mei 2003.
Rond 22.45 uur is een 51-jarige autobestuurder uit Haarlem op de Gedemptenieuwesloot aangehouden. De man was eerder uit een café gezet wegens amokmakerij. Daarna was hij in de auto gestapt. Hij bleek 500 ug/l te blazen en kreeg daarvoor een proces-verbaal.

Auto' s gestolen
Zuid-Scharwoude, woensdag 28 mei 2003.
Een rode Volkswagen Passaat met het kenteken GR-PP-66 is in de nacht van dinsdag op woensdag gestolen. De auto stond geparkeerd aan de Dorpsstraat.
Alkmaar, woensdag 28 mei 2003.
In de nacht van dinsdag op woensdag is een zwarte Ford Escort met het kenteken YZ-39-JP gestolen. De auto stond geparkeerd op het terrein aan de Barkasstraat.

Inbraak woning
Heiloo, woensdag 28 mei 2003.
In een woning aan de Geestakker is tussen 00.01 en 06.05 ingebroken. De dader heeft de woning kunnen binnen gaan nadat hij het slot van de deur heeft geforceerd. Gestolen zijn onder andere een Pioneer versterker, een Sony videocamera, een portemonnee, een laptop en een Nokia mobiele telefoon.

Man beroofd van geld
Bergen, woensdag 28 mei 2003.
Vandaag is aangifte gedaan van een beroving op de Ruinelaan. Een 22-jarige man uit Bergen werd op zondag tussen 00.15 en 01.00 uur beroofd van zijn net gepinde geld. Hij kreeg een klap van achteren waardoor hij op de grond viel. Een van de twee daders griste vervolgens het geld uit zijn handen en renden ermee weg. De mannen zijn rond de 25 jaar en hebben een lengte van 1.85 meter.

NOORDKOP

Hennepplantage ontmanteld
Den Helder, 27 mei 2003.
De politie heeft een hennepplantage in een woning aan de Jan in 't Veltstraat ontmanteld. Het betreft een compleet uitgeruste plantage van ongeveer 300 hennepplanten. Apparatuur en planten zijn in beslag genomen en voor vernietiging aan de afvalcentrale aangeboden. De Nuon zal aangifte doen wegens diefstal van energie. De eigenaar van het pand zal worden uitgenodigd voor een gesprek op het bureau.

Auto-inbreker betrapt
Den Helder, woensdag 28 mei 2003.
De politie heeft een 31-jarige auto-inbreker uit Beveren aangehouden op de Vlietstraat rond 01.30 uur. De agenten betrapten de man op heterdaad. Hij had een auto aan de Tuinbouwstraat opengebroken en daaruit een autoradio-cdspeler en een mobiele telefoon gestolen. Na een korte achtervolging kon de man worden ingerekend. De spullen zijn aan de rechtmatige eigenaar overgedragen.

Verkeerscontroles
Sint Maartensvlotbrug, t Zand, dinsdag 27 mei 2003. Tijdens een snelheidscontrole op de Rijksweg van 19.00 tot 20.15 uur zijn 6 bekeuringen uitgedeeld wegens te hard rijden. In 't Zand is op de Rijksweg een auto bekeurd voor te hard rijden. Schagen, Warmenhuizen, dinsdag 27 mei 2003.
Op de Spreeuwenlaan, Veilingweg en Oostwal is tussen 14.00 en 23.00 uur gecontroleerd op alcohol. Daarbij zijn 9 bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van de gordel en 2 voor het noet kunen tonen van het rijbewijs. Er is geen sprake geweest van alcoholgebruik onder de bestuurders.
Wieringerwerf, woensdag 28 mei 2003.
Op de Medemblikkerweg is gecontroleerd op snelheid tussen 11.00 en 12.00 uur. Twee bekeuringen zijn uitgedeeld aan snelheidsovertreders. Den Helder, woensdag 28 mei 2003.
Op de Langevliet, Boterrug en van Foreestweg is een rijdende verkeerscontrole gehouden. Daarbij zijn 9 bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van een gordel en is eenmaal bekeurd voor het niet dragen van een helm. Ook op de Torplaan werd op snelheid gecontroleerd, daar zijn 3 bekeuringen gevallen.

Bromfietser gewond
Den Helder, dinsdag 27 mei 2003.
Een 46-jarige bromfietser uit Den Helder is door nog onbekende oorzaak tegen een verkeerszuil aangereden en daardoor gewond geraakt. Dit gebeurde op de kruising Schootenweg en Industrieweg rond 22.00 uur. Hij is naar het Gemini Ziekenhuis vervoerd. De politie onderzoekt of er drank in het spel was.

Auto op de kop in sloot
Den Helder, dinsdag 27 mei 2003.
Omstreeks 21.30 uur heeft een auto-ongeluk plaatsgevonden op de van Foreestweg. Daarbij is een meisje gewond geraakt, zij is in shock naar het Gemini Ziekenhuis vervoerd. De 17-jarige autobestuurder uit Den Helder heeft vermoedelijk met te hoge snelheid gereden en is de macht over het stuur kwijt geraakt. De auto kwam dwars op de weg te staan, is 100 meter verder doorgegleden om vervolgens in de sloot ondersteboven tot stilstand te komen. De jongen kon zelfstandig uit de auto komen, daarna heeft hij zijn vriendin uit de auto gehaald. De auto is total loss.

Drankrijder aangehouden.
Sint Maartensvlotbrug, woensdag 28 mei 2003.
Op de Zeeweg is rond 00.40 uur een 52-jarige autobestuurder uit Sint Maartensbrug aangehouden. Hij blies 275 ug/l (tot 220 is toegestaan). Hij krijgt een proces-verbaal.

Woninginbraak
Den Helder, woensdag 28 mei 2003.
In een woning aan de Oostslootstraat is vannacht ingebroken. De dader is vermoedelijk binnen gekomen door het bovenraam aan de achterkant van het huis. Daar heeft hij geld weggenomen en heeft hij met een van de sleutels het slot van een fiets kunnen openen. De groene fiets van het merk Giant is meegenomen.

WESTFRIESLAND

Verkeerscontroles
Hoorn, dinsdag 27 mei 2003.
Op de Willemsweg en Oostergouw is tussen 14.00 en 16.30 uur gecontroleerd op snelheid en het dragen van een autogordel. In totaal zijn er 14 processen-verbaal uitgedeeld. 5 voor te hard rijden en 9 voor het niet dragen van een gordel. Op woensdag 28 mei 2003 zijn hier 9 bekeuringen gevallen voor te hard rijden.
Westwoud, dinsdag 27 mei 2003.
Op de Dr. Nuijensstraat en de Oosterblokker is gecontroleerd op snelheid en het dragen van autogordels. Daarbij is één proces-verbaal uitgedeeld voor het overtreden van de snelheid en tweemaal voor het niet dragen van een autogordel. In totaal werden 162 auto's gecontroleerd.
Spierdijk, dinsdag 27 mei 2003.
Op de Spierdijkerweg is het verkeer tussen 16.30 en 17.30 uur gecontroleerd. In totaal zijn 11 processen-verbaal uitgeschreven. Waarvan 6 voor te hard rijden en 3 voor het niet dragen van een autogordel. Ook op de Braken werd gecontroleerd op snelheid, hier vielen 5 bekeuringen. Een bestuurder reed over een doorgetrokken streep en droeg geen gordel, hij kreeg 2 processen-verbaal. Wognum, dinsdag 27 mei 2003.
Een verkeerscontrole is gehouden op de A.C. de Graafweg van 20.0 tot 22.000 uur. Daarbij zijn 5 bekeuringen uitgedeeld, 3 voor te hard rijden, 1 voor het niet dragen van een helm en 1 voor het voeren van een verkeerde kleur achterlicht op de bromfiets.

Woninginbraak
Enkhuizen, woensdag 28 mei 2003.
In een woonhuis aan de Wilgenkade is in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken. De inbreker heeft daarbij het slot van de achterdeur geforceerd. Gestolen zijn geld en een zilverkleurige fotocamera van het merk Minolta.