Provincie Zuid-Holland

Persbericht

28-05-2003
Provinciale milieuverordening vrijgegeven voor inspraak.

Gedeputeerde Staten (GS) hebben op 20 mei de vierde aanpassing (tranche) van de provinciale milieuverordening (PMV) vrijgegeven voor inspraak. De provincie heeft in deze tranche de regels voor afval, gesloten stortplaatsen en bodemsanering aangepast. De PMV ligt ter inzage van 10 juni tot en met 22 juli bij de provincie Zuid-Holland en bij alle gemeentes in Zuid-Holland.

De provinciale milieuverordening is gebaseerd op de Wet milieubeheer. De provincies hebben samen de uitgangspunten vastgesteld voor de provinciale milieuverordening.

Inhoud
In de tranche die ter inzage komt zijn de regels voor afval aangepast in verband met de wijziging van de Wet milieubeheer. Er zijn regels bijgekomen voor het gebruik van gesloten stortplaatsen. Ook is er een aanvulling van de regels over bodemsanering met meldingsplichten en eisen aan het evaluatierapport. In de milieubeschermingsgebieden voor stilte is de vaarsnelheid aangepast voor het Grevelingenmeer en voor het Haringvliet. Ook zijn de begrenzingen van de milieubeschermingsgebieden voor grondwater bij Alphen aan de Rijn, Langerak en Lexmond/Vianen aangepast. Tenslotte is er een aanpassing aan de Wet uniforme voorbereidingsprocedure in de milieuverordening opgenomen.

Ter Inzage
Burgers en belanghebbenden kunnen tot 22 juli aan de Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hun zienswijze schriftelijk of telefonisch kenbaar maken. Provinciale Staten stellen eind van dit jaar de verordening vast, daarbij worden de zienswijzen in overweging genomen. De verordening zal van 10 juni tot en met 22 juli ter inzage liggen bij de provincie Zuid-Holland, Zuidhollandlaan 1, in Den Haag en bij de gemeentehuizen van alle Zuid-Hollandse gemeenten.