Algemene persberichten

Persbericht maandag 12 mei 2003

Informatiebijeenkomst donderdag 15 mei 2003:
Uitbreiding 30 km-gebied Bunde-west

Het grootste gedeelte van het Bunderveld in Bunde is reeds ingericht als 30 km gebied. Ook in 't Kempke in Bunde geldt een 30 km regime. De gemeente is voornemens om Bunde-west in z'n geheel in te richten als 30 km gebied.Het gaat dan om de straten: Trichterstraat, Sint Rochusstraat, Sint Agnesplein en omgeving, Spoorstraat, Roggeveldstraat, Theunissenplantsoen en Stationstraatje. De plannen worden toegelicht tijdens een informatiebijeenkomst op donderdag 15 mei 2003, aanvang 19.00 uur in café de Haverput, Vliegenstraat 59 te Bunde.

Duurzaam veilig
De Nederlandse overheid streeft reeds jaren naar het terugdringen van het aantal verkeersslachtoffers. In de jaren '90 is hier een extra impuls aan gegeven met de introductie van 'Duurzaam Veilig'. Het doel van 'Duurzaam Veilig' is de verkeersleefbaarheid en verkeersveiligheid te vergroten en het aantal verkeersongevallen te verminderen. Dit wordt bijvoorbeeld gedaan door de omgeving op zo'n manier in te richten dat de weggebruiker weet welk verkeersgedrag van hem wordt verlangd.

30 km-zones
In dit beleid past ook het inrichten van verblijfsgebieden als 30 kilometer (km) zones. In het convenant van 15 december 1997 zijn afspraken gemaakt tussen Rijk, provincies, waterschappen en gemeenten over de uitbreiding van het aantal 30 km gebieden. De gemeente Meerssen ondersteunt dit beleid en heeft intussen diverse 30 km gebieden ingericht.