Gemeente Dordrecht


_________________________________________________________________
Plannen voor koopappartementen en uitbreiding basisschool in Krispijn

Vincent Brinkhof
Er zijn plannen voor de bouw van 38 koopappartementen en de uitbreiding van de basisschool Pius X aan de Brouwersdijk (hoek Frans Lebretlaan) in de wijk Krispijn. Het gaat om de plek waar nu nog de Onze lieve Vrouwekerk (bij de kruising Brouwersdijk-Frans Lebretlaan) te vinden is. Projectontwikkelaar Boele & Van Eesteren wil hier 38 koopappartementen met 3-4 kamers bouwen, met prijzen vanaf 166.000 euro. De appartementen hebben ieder een parkeerplaats op eigen terrein.

De komst van de koopappartementen past goed in de plannen voor Krispijn, van oudsher een wijk met veel huurwoningen. De koopwoningen brengen meer variatie in het woningaanbod in de wijk. Het kerkbestuur van de Onze Lieve Vrouwekerk aan de Brouwersdijk maakt niet langer gebruik van het kerkgebouw, omdat de bezoekersaantallen terugliepen en onderhoudskosten van het gebouw te hoog werden. Vandaar dat deze plek is vrijgekomen voor een andere bestemming. Het kerkgenootschap houdt haar kerkdiensten nu tijdelijk in de nabijgelegen Pius X-basisschool, aan de Brouwersdijk 111.

Op dinsdag 10 juni houdt de gemeente tussen 16.00 en 21.00 uur een inloopmiddag/-avond over het bouwplan voor de appartementen en de uitbreiding van de basisschool. De inloopbijeenkomst wordt gehouden in het gebouw van De Buitenwacht, Bosboom Toussainstraat 67. Het bouwplan ligt van 5 juni tot 3 juli ter inzage in het Stadskantoor, Spuiboulevard 300, en wijkcentrum Het Hobbeltje, Marisplein 1. Inspraakreacties op het bouwplan zijn welkom bij het gemeentebestuur van Dordrecht, Postbus 8, 3300 AA Dordrecht, onder vermelding van `inspraak bouwplan Frans Lebretlaan'.