De Unie


AAR: Ingrijpende reorganisatie

28 mei 2003 - De Unie is geïnformeerd over gedwongen ontslagen In de afgelopen week heeft De Unie haar leden nog geïnformeerd over de impasse in het CAO overleg en het feit dat AAR, gezien de financiële situatie, verdergaande maatregelen overweegt.

Inmiddels zijn alle medewerkers, net als De Unie, geïnformeerd over de voorgenomen maatregelen: een ingrijpende reorganisatie waarbij gedwongen ontslagen volgens AAR onvermijdelijk zijn. Bovendien heeft AAR aan De Unie aangegeven voorlopig niet te kunnen komen met een schriftelijke reactie met betrekking tot de CAO. AAR wil eerst de consequenties van de reorganisatie in kaart brengen.

De Unie heeft direct contact gezocht met de Ondernemingsraad (OR) over de behandeling van het reorganisatieplan. De OR moet binnen dertig dagen met een advies komen over de inhoud van dit reorganisatieplan. De Unie zal in de komende weken de onderhandelingen met AAR starten over een Sociaal Plan, waarin de arbeidsvoorwaardelijke gevolgen van de reorganisatie worden vastgesteld.

Ledenvergadering over Sociaal Plan
Volgende week zal er een extra vergadering plaatsvinden van de Bedrijfs Leden Groep (BLG) van De Unie over de inhoud van het Sociaal Plan en het reorganisatievoorstel. Wij zullen dan ook een datum vaststellen voor een (tussentijdse) ledenvergadering over de nu ontstane situatie.

Wij zijn ons er erg van bewust dat we een moeilijke tijd tegemoet gaan, waarbij de werkgelegenheid van een aantal collega's direct op het spel staat. De Unie zal u in ieder geval zorgvuldig blijven informeren. Wij wensen iedereen veel sterkte.

Wij houden u op de hoogte!

Met vriendelijke groet,

Michel Rog
Bestuurder