Gemeente Goes

Persbericht

Kohnstammschool voor de 3^e keer winnaar van de wisselbeker "Praktisch verkeersexamen"

Op woensdag 28 mei om 9.00 uur reikt wethouder C.R.M.M. Linssen aan de leerlingen van de Kohnstammschool de wisselbeker uit. Plaats van handeling is Reigerstraat 1, Goes. De leerlingen behaalden tijdens het praktisch verkeersexamen de beste resultaten. Ook in 1998 en in 1999 won de Kohnstammschool de wisselbeker. De school mag de beker nu voorgoed houden.

In totaal dongen zeventien basisscholen mee naar de beker.

Naast het uitreiken van de beker overhandigt wethouder Linssen aan de leerlingen de verkeersdiplomas en de certificaten "Goes-fiets-Veilig".

De scholieren konden meedoen aan twee onderdelen, "Goes-fiets-Veilig" en het praktisch verkeersexamen.

Het onderdeel "Goes-fiets-Veilig" omvatte een achttal praktische oefeningen waarbij de fietsvaardigheid van de leerlingen werd getest. Het praktisch verkeersexamen bestond uit het fietsen van een traject van ongeveer zeven kilometer. De route was zodanig samengesteld dat de kinderen tegelijkertijd kennismaakten met de nieuwe school- thuisroute, omdat velen van hen naar een nieuwe school gaan na de zomervakantie. Onderweg kregen zij te maken met spoorwegovergangen, drukke kruispunten, fietsoversteekplaatsen en rotondes.

Op 15 en 22 mei namen ruim 425 scholieren deel aan "Goes-fiets-Veilig" en ruim 460 aan het praktisch verkeersexamen. Bij "Goes-fiets-Veilig" behaalden 51scholieren de maximale score van 50 punten. Bij het praktisch verkeersexamen scoorden 237 scholieren het maximaal aantal punten van 97.