Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 3-12-2002
Persberichten district Eemland noord, 08.35 uur

Politiedistrict Eemland noord doet mee aan Roparun 2003

Een team van 20 medewerkers van het politiedistrict Eemland noord neemt volgend jaar deel aan de Roparun. De Roparun staat voor Rotterdam-Parijs en is de langste non-stop estafetteloop ter wereld. Binnen 48 uur moet een afstand van 530 kilometer lopend en fietsend overbrugd worden. De Roparun is bedoeld om zoveel mogelijk geld in te zamelen ten behoeve van de palliatieve zorg voor kankerpatienten.

Op woensdag 28 mei gaat de Roparun van start, van de havenstad Rotterdam naar lichtstad Parijs. Alweer voor de dertiende keer strijden meer dan 200 teams voor een tweeledige eer: wie komt als eerste aan in Parijs en zeker zo belangrijk -, welk team haalt het meeste geld op voor de Roparun en alle goede doelen die door de Roparun gesteund worden.

Team Eemland noord
Begin oktober nam de Soester wijkchef Bert Sandbrink van het politiedistrict Eemland noord het initiatief om te kijken of er voldoende belangstelling was om een team naar de Roparun af te kunnen vaardigen. Een interne oproep leverde direct respons op en dermate veel, dat een team geformeerd kon worden.
Inmiddels zijn de voorbereidingen dermate gevorderd, dat binnenkort de trainingen worden opgepakt, maar ook gestart wordt met inzamelen van geld en het geven van bekendheid aan dit initiatief.

Blik op de weg-motor
Om inwoners van het district Eemland noord te informeren, staat het Roparun-team op zaterdag 14 december en zondag 15 december op de kerstmarkten van respectievelijk Baarn en Soest, alsook op de kerstmarkt van Bunschoten op maandag 23 december. Bij de stand worden belangstellenden geinformeerd over de langste non-stop estafetteloop ter wereld ten behoeve van het goede doel. Ook wordt gecollecteerd en zijn loten te koop (2,50 euro p.st.), waarmee mooie prijzen zijn te winnen. Eveneens wordt door het team Roparun-wijn verkocht. Een publiekstrekker is de motor van Leo de Haas Produkties, die ingezet is voor de televisieserie Blik op de Weg. Het is voor belangstellenden mogelijk om tegen een kleine vergoeding hun kroost op de motor te laten plaatsnemen en dat moment te vereeuwigen. Op de kerstmarkt in Bunschoten staat niet de Blik op de Weg-motor, maar een BMW-politiemotor.

NIET VOOR PUBLIKATIE: Voor meer informatie over dit initiatief kunt u contact opnemen met Bert Sandbrink, telefoon 035-5487477 of Barbara Bannink, telefoon 06-51059696.
Tevens zouden wij het op prijs stellen als u tijdens een van de kerstmarkten een foto wilt maken van de stand. U bent uiteraard van harte welkom.