Ingezonden persbericht


Popcentrum Podium & De Troubadour
h a r d e n b e r g

Persbericht (na correctie), 24 mei 2003

Ierse Rock en Feest in Podium en De Troubadour

Hardenberg-, Rock . Dat is komend weekend zowel in muziekcafé De Troubadour als in Popcentrum Podium, beiden in Hardenberg, het thema. Met de Ierse groep Big Generator vrijdag in het muziekcafé en de internationale -van oorsprong ook Ierse- topact Thin Lizzy zaterdag in het popcentrum. Feest trouwens ook want Willy Oosterhuis, Popcorn & Confetti en Rachel (ex K-Otic) komen ook!

Het lange weekeind begint in Podium al op woensdag 28 mei met de eerste editie van de Mega Piraten Party met Lucas & Gea, Jannes en Arne Jansen. Donderdag (Hemelvaartdag) is De Troubadour de hele dag open en is deejay Chris s avond de swingende gastheer. Vrijdag staat in Muziekcafé De Troubadour in Hardenberg een fantastische Ierse rockband Big Generator met covers en eigen werk. Big Generator toerde al eens eerder in Nederland en stond zelfs in het voorprogramma van Joe Satriani & Michael Schenker Group. Stevig werk van AC/DC, Guns-n Roses, Red Hot Chili Peppers, U2 en andere legendarische en hedendaagse rockgroepen komt voorbij. Start show om 23.00 uur, geen voorverkoop.

Thin Lizzy
Na de Special Disco Party , op vrijdag 30 mei, met RTV Oost-coryfee Willy Oosterhuis en de partydeejays Popcorn & Confetti voor ruim 300 mensen met een verstandelijke beperking, is het zaterdag de hoogste tijd voor rock in Podium. De liefhebbers kunnen het zich waarschijnlijk nog herinneren, het optreden van Thin Lizzy twee jaar geleden in Popcentrum Podium. Het werd een waanzinnig goed optreden van een superband in topvorm! Alle Lizzy-hits kwamen voorbij en de line-up stond als een huis. En aanstaande zaterdag 31 mei is er dus eindelijk weer de kans deze supergroep live aan het werk te zien en te horen in onze Theaterzaal. Thin Lizzy doet slechts drie optredens in Nederland, waaronder in Podium een clubconcert. Thin Lizzy is: Scott Gorham op gitaar, John Sykes, zang/gitaar, Michael Lee (The Cult/Page & Plant) op drums en Guy Pratt (Pink Floyd/Gary Moore) op bas. Als support speelt The Prodigal Sons. En alsof het niet op kan komt Rachel (ex K-otic) om 01.30 uur naar Hardenberg voor een spetterend optreden in Podium.

Verwacht
Nog maar een week geleden kreeg Podium groen licht van het management van de Amerikaanse band Monster Magnet. Podium werd uitgekozen om op zaterdag 14 juni een éénmalig exclusief Nederlands clubconcert te geven. Monster Magnet heeft twee jaar niet in Nederland gespeeld en Podium heeft de primeur gekregen. Een eer? Misschien, maar er zijn ook maar weinig Nederlandse concertzalen met een rockcultuur als Podium. De nationale voorverkoop loopt inmiddels, het concert start om 20.30 uur (zaal open 19.00 uur). Alle informatie, ook over de voorverkoop, is te vinden op www.poppodium.nl

Einde persbericht.